MiniPani nastavlja da širi poslovanje na inostranim tržištima. Sajmovi su prilika da se predstave i proizvodi i franšizni koncept.
Četvrtak
11.05.2017
Franšizni sistem MiniPani će početkom juna predstaviti svoj koncept i pekarske proizvode na dva specijalizovana sajma – sajmu hrane u Varšavi i sajmu franšiza u Opatiji.
 

MiniPani, franšizni koncept iz Subotice, svoju frašiznu mrežu širi u nekoliko zemalja regiona, ali nameravaju da se prošire i na druga evropska tržišta. Stoga su odlučili da izlažu na sajmu Food Expo 2017 koji se održava od 1. do 3. juna u Varšavi.

Ovo će biti naš prvi nastup na ovom sajmu, a cilj nam je da predstavimo naše pekarske proizvode široj publici na najvećoj sajamskoj manifestaciji u Centralnoj i Istočnoj Evropi. S obzirom da smo od 2016. godine prisutni na prostorima EU, želimo da se i dalje širimo, i nadamo se da će nam ovaj sajam za to pružiti šansu. Pored ponude koncepta “in-store bakery” – pečenja MiniPani brzo smrznutih peciva na licu mesta u prodajnom prostoru – imaćemo i sasvim novu ponudu, a to je proizvod Mini Burek za prodaju „iz zamrzivača“, u komercijalnom pakovanju od 660g, koji je namenjen za spremanje peciva kod kuće – kaže Kornelia Šild-Ferenc, rukovodilac direkcije prodaje i marketinga u kompaniji MiniPani.

Ona kaže da će novi proizvod biti dostupan svim primaocima franšize, na tržištima na kojima posluju, koji će na taj način upotpuniti svoju ponudu. – To znači da će Mini Burek u zamrznutom stanju moći da se kupi u svim MiniPani prodajnim mestima – kaže ona.

S druge strane, zainteresovani kupci u Varšavi moći će da kupe ili poruče MiniPani proizvod bez obavezeda uđu u franšizni sistem, jer je ovoj kompaniji, za početak, cilj da nove potrošače prvo upoznaju sa proizvodom.

Nakon nastupa u Varšavi, MiniPani se „seli“ u Opatiju gde će 7. i 8. juna izlagati na FEC-u, Sajmu franšiza, finansijskih i konsultantskih usluga. – Ove godine će biti treći put kako prisustvujemo na franšiznom sajmu u Opatiji. Očekujemo da će nam pomoći u širenju mreže i to naročito na Primorju. Brend MiniPani je sve poznatiji u Hrvatskoj, pošto smo od prošle godine prisutni na tom tržištu i iz meseca u mesec se povećava broj primaoca franšize – kaže Šild-Ferenc.


Helen Doron franšízant
V. Lapčić