Sajam u Dubaiju, šansa za promociju

Mini Pani na sajmu The Speciality Food Festival u Dubaiju: zajednički nastup sa primaocem master franšize iz UAE
Ponedeljak
02.10.2017
Da za franšizne sisteme nema granice, dokazuje i primer Mini Panija iz Subotice, koji se nedavno pojavio na sajmu hrane u Dubaiju, gde su izlagali zajedno sa primaocem master franšize.
 

Mini Pani, proizvođač i distributer duboko smrznutog mini-peciva, najrazvijeniju franšiznu mrežu ima u zeljama ovog regiona, međutim, već godinu dana ovaj franšizni sistem posluje i u Dubaiju. Pre godinu dana, naime, Mini Pani je pronašao primaoca master franšize za ovo tržište, a pilot-prodajno mesto je otvoreno u Etihad Mall-u. Primalac master franšize iz Dubaija se s konceptom Mini Pani pekara upoznao u Beogradu, tokom jedne posete glavnom gradu Srbije. Mini Pani proizvodi se, tako, već godinu dana izvoze iz Srbije u UAE, brodskim putem u kontejneru-hladnjači.

Kornelia Šild Ferenc, rukovodilac direkcije prodaje i marketinga u kompaniji Mini Pani, kaže da su se na ovu saradnju odlučili i zbog toga što je reč o preduzetniku koji je već imao iskustva sa franšiznim načinom poslovanja, u okviru druge branše. Kao primalac master franšize, on ima obavezu da franšiznu mrežu dalje širi na teritoriji Ujedinjenih Arapskih Emirata, tako što će pronalaziti nove franšizne partnere, spremne da otvore i vode Mini Pani pekaru.

Shodno dosadašnjoj strategije kompanije, Mini Pani je iskoristio priliku za promociju i učestvovao na nedavno održanom sajmu Speciality Food Festival u Dubaiju – bio je ovo način da se lokalno tržište što bolje upozna sa Mini Pani proizvodima, ali i mogućnostima koje pruža poslovanje kroz franšizu.

Kornelia Šild Ferenc kaže da su se i predstavnici kompanije iz Subotice pridružili primaocu master franšize na sajmu kako bi mu bili podrška u pregovorima sa potencijalnim partnerima.

Tokom sajma je vladalo veliko interesovanje za Mini Pani proizvode i za saradnju u sistemu franšize. U toku su pregovori za otvaranje još jednog prodajnog mesta u sklopu drugog šoping mola – kaže ona.


Helen Doron franšízant
V. Lapčić