Ponedeljak
03.09.2018.
Američki lanac picerija Papa John's dobija prvi franšizni restoran u Kazahstanu. Partnere traže i u Zapadnoj Evropi.
 

Papa John's nastavlja širenje u regionu Srednje Azije, a prvi restoran u Kazahstanu otvoren je krajem avgusta u Almati. Primalac franšize za ovu teritoriju je kompanija PJ Western, koja već upravlja franšiznom mrežom od 181 picerije u Rusiji, Belarusiji, Kirgistanu i Poljskoj, i koja, prema zvaničnom saopštenju, planira da otvori još 16 Papa John's restorana u Kazahstanu. Otvaranje drugog zakazano je za oktobar ove godine, takođe u Almatiju. 

Verujemo da će se naša strast prema kvalitetnijim sastojcima preneti i u Almati, i da će naše nove mušterije zavoleti našu kvalitetnu picu – izjavio je Kristofer Vejn, suvlasnik i izvršni direktor kompanije PJ Western.

PJ Western je naš najveći internacionalni primalac franšize sa više od 180 restorana i zaista se radujemo njihovom konstantnom uspehu i širenju u ovom regionu. Očekujemo da će ovaj uigrani tim nastaviti da ispunjava obećanje brenda – Bolji sastojci, bolja pica – i u Kazahstanu – kaže Tim O'Hern, predsednik međunarodnog razvoja brenda Papa John's.

Američki lanac, kako se ističe u saopštenju, trenutno traži potencijalne primaoce franšize za tržišta Francuske, Belgije i Danske. Potez koji oličava nastojanje kompanije da proširi mrežu van matičnog tržišta i ojača franšizni vid poslovanja. Papa John's za sada ima picerije u 46 zemalja sveta.


podnikatel roku Murad Al-Katib
N.Bogojević