Američki lanac konačno u Srbiji
Američki lanac konačno u Srbiji / Starbucks u centru Beograda
Utorak
16.04.2019.
Jedan od svetski najpopularnijih lanaca kafeterija Strabucks dobio je i prvi kafe u Srbiji.
 

Starbucks je otvoren u tržnom centru Rajićeva u centru Beograda u Knez Mihailovoj ulici. Kafeterija se prostire na 175 kvadrata i ima 145 mesta (104 sedeća i 41 mesto na terasi). Ovo je i prvi Starbucks otvoren u nekoj od zemalja bivše Jugoslavije. 

Kako se navodi u saopštenju, svi ljubitelji kafe će imati priliku da testiraju širok asortiman raznih vrsta napitka od kafe, po kojima je Starbucks širom sveta poznat. 

Veoma nam je drago što kroz otvaranje prve kafeterije u Beogradu imamo priliku da gostima u Srbiji ponudimo jedinstveno Starbucks iskustvo. Srbija ima bogatu kulturu kafe i unapred se radujemo što postajemo njen deo, te što ćemo posetiocima pružiti mesto gde će moći da uživaju u kvalitetnoj kafi i otkriju našu strast – izjavio je Adam Mularuk, predsednik za Starbucks u AmRestu, poljskoj kompaniji koja je ekskluzivni nosilac licence ovog američkog brenda za tržišta Centralne Evrope.

Trenutno, u svetu posluje više od 30.000 Starbucks kafeterija.

Brend Starbucks je, inače, deo portfolija kompanije AmRest od 2008. godine, kada je prvi lokal otvoren u Pragu. Danas, ova kompanija vodi više od 300 Starbucks kafeterija, i to u Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Međutim, pored licence za razvoj brenda Starbucks, AmRest Holdings SE je i primalac master franšize brendova KFC, Pizza Hut i Burger King, vlasnik ekskluzivnog brenda La Tagliatella i dva kineska koncepta Blue Frog i KABB i trenutno kontroliše više od 2.000 restorana brze hrane i restorana neformalnog obedovanja (sa konobarskim posluživanjem) u 26 zemalja.


V. Lapčić/N. Bogojević