Icy Bobo je od sada YORTIE

Vlasnik koncepta Rok Jakše kaže da su se odlučili da rebrendiraju koncept jer su želeli da podignu brend na viši nivo, kao i da svim elementima koncepta – brendingu, dizajnu prodajnih jedinica – daju luksuznu notu. – Podigli smo brend na viši nivo. Takođe, proširili smo i paletu proizvoda, a počeli su da nam stižu zahtevi za otvaranje jedinica koje bi radile tokom čitave godine. Sve to, kao i naša želja da stvari podignemo na viši nivo, uslovilo je da rebrendiramo koncept i postanemo YORTIE – objašnjava Rok Jakše.
Sve postojeće mobilne franšizne jedinice su, kako kaže, već rebrendirane.
Pored sladoleda koji se priprema na specifičan način, pred samim kupcima, sada su u ponudi i mini-palačinke koje se prelivaju raznoraznim topinzima, a nude se i dve vrste zdravih napitaka, kafa i YORTIE slatkiši.
Rebrending i novi proizvodi nisu jedine novosti u konceptu YORTIE franšize. Naime, osim mobilnog štanda za prodaju sladoleda, primaoci franšize od sada mogu da otvore i klasičnu prodavnicu koja bi radila tokom čitave godine. Osmišljeno je više modela prodajnih mesta – radnje na ulici sa i bez sedećih mesta, kao i klasične radnje ili „ostrva“ u tržnim centrima. Preporučljivo je da se lokal otvori u centralnim i turističkim zonama, tržnim centrima, u parkovima koje posećuju deca, mladi, porodice – glavna ciljna grupa brenda YORTIE.
YORTIE u Sloveniji i Hrvatskoj ima po dve jedinice, u Nemačkoj jednu, a nove primaoce franšize traže širom Evrope.
POGLEDAJTE ČLANKE

Fabrika burger & pizza bar počeo je sa radom 2017. godine kao mali porodični biznis u Subotici. Vlasnici koncepta sada razmišljaju o širenju poslovanja kroz razvoj franšizne mreže.
Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
NAJČITANIJE

Šesta regionalna konferencija "Rizici novog doba i održivost: let u nepoznato" biće održana 5. juna 2025.
Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Prodavnica odeće ima mnogo i sve one prodaju sličnu robu. Kako postići uspeh, kako da kupac kupuje baš u vašoj prodavnici, a ne kod konkurencije? U tome vam može pomoći merčendajzing (merchandising) - veština izlaganja i pozicioniranja robe.
Cilj franšiznih asocijacija jeste popularizacija i promocija franšizinga, rad na uspostavljanju transparentnosti, regulaciji i implementaciji opšte prihvaćenih etičkih standarda franšizinga. U većini zemlja sa razvijenim franšizinim tržištem, najveći broj kompanija davalaca franšiza učlanjeno je u nacionalne franšizne asocijacije.
McDonald’s slavi četvrt veka poslovanja u Srbiji. O planovima, saradnji sa lokalnim dobavljačima i navikama potrošača razgovaramo sa Tomašem Rogačem.
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...