Picerija nikad dosta
Picerija nikad dosta / „Naše tržište ima veliki potencijal“, kaže Mihael Sviben iz kompanije All about pizza koja dovodi Domino's u Hrvatsku
Petak
14.02.2020.
Domino's, najveći lanac picerija na svetu, ovog proleća dobija prvu franšiznu poslovnicu u Hrvatskoj.
 

Domino’s, američki franšizni lanac picerija koji ima više od 16.300 poslovnica u više od 85 zemalja, ovog proleća otvara prvu poslovnicu u Hrvatskoj, saznaje hrvatski portal Poslovni.hrZa dolazak ovog brenda zaslužan je partnerski tandem Mihael Sviben i Nils David Gornall iz kompanije All about pizza.

– U ovu priču krenuli smo pre nešto više od godinu dana, a sarađujemo s investitorom koji već ima poslovnice Domino’s Pizze u Japanu, Nemačkoj, Novom Zelandu i Australiji. Upoznao sam ga na katamaranu i kroz razgovor shvatio da je jedna od vodećih osoba u kompaniji Domino’s Pizza. Premda sam završio mašinstvo, oduvek sam želeo da se upustim u drugačiju preduzetničku priču, a naše tržište ima veliki potencijal. Iako već imamo jake igrače i kvalitet, Hrvati vole picu, a mi nudimo američki stil pice koji je potpuno drugačiji od svega trenutno dostupnog na našem tržištu – otkrio je Sviben za Poslovni dnevnik.

Otvoranje prve poslovnice u Zagrebu očekuje se u aprilu ili maju.

Sviben ističe da će se pice pripremati na licu mesta  ispred kupaca će se mesiti testo i slagati sastojci. Kako tvrdi, ključ uspeha Domino’s Pizze, pored kvaliteta, jeste i brzina dostave koja će biti maksimalno 30 minuta. – Lokacija se preuređuje i u planu nam je da do kraja godine otvorimo još jednu te nastavimo širenje po Hrvatskoj rekao je Sviben.

Kao i kod većine velikih i dobro ustrojenih franšiznih sistema, koji su vrlo rigorozni po pitanju kvaliteta i zahteva sertifikata, većina sastojaka za Domino's pice biće nabavljena od stranih dobavljača, kaže Sviben za Poslovni dnevnik. – No, verujemo da će se na trenutnoj listi na kojoj je nekoliko domaćih dobavljača, uskoro naći još njih. Cilj nam je aktivirati hrvatsku privredu i proizvođače koji nude kvalitet – kaže Sviben. 

Domino’s je američki multinacionalni lanac picerija sa sedištem u En Arboru u Mičigenu. Osnovan je 1960. godine kada su Tom Monahan i njegov brat Džejms preuzeli piceriju DomiNick’s. Ime Domino’s su registrirovali 1965. godine i nakon toga su, putem franšize, počeli da se šire po celom svetu. Pod brendom Domino's danas posluje više od 16.300 picerija u više od 85 zemalja, a franšizne restorane imaju i u Severnoj Makedoniji i na Kosovu.


Vesna Lapčić
saradnik