Stejkhaus restoran, franšiza finih ukusa

Steiku Haoss / Poznati po svom vrhunskom specijalitetu – odrescima od goveđeg mesa, ali i prepoznatljivom uređenju koje priziva duh vesterna i američkog zapada
Ponedeljak
17.08.2020.
Lanac porodičnih restorana iz Letonije Steiku Haoss planira širenje i van granica domaćeg tržišta. Franšiza se nudi i preduzetnicima iz ove regije.
 

Porodična kompanija Cantus Group iz Letonije posluje u oblasti ugostiteljstva od 1992. U njihov gastronomski portfelj ulazi i lanac restorana Steiku Haoss, poznat po vrhunskom specijalitetu – odrescima od goveđeg mesa, ali i prepoznatljivom uređenju koje priziva duh vesterna i američkog zapada. – Neprestano inoviramo i unapređujemo svoje koncepte, nastojeći da budemo iznad proseka, donoseći najbolje u smislu kvaliteta, dizajna i ukusa – kaže David Cima, regionalni menadžer lanca Steiku Haoss. 

Pod ovim brendom za sada posluju tri restorana u Rigi, glavnom gradu Letonije. Kompanija je, međutim, od prošle godine fokusirana i na međunarodnu ekspanziju, a franšiza je dostupna i za zemlje ovog regiona.

– Tražimo ambiciozne i motivisane preduzetnike, primaoce franšize, koji će koristiti naš know-how i iskustvo te voditi i razvijati ovaj gastronomski koncept i na svom tržištu – kaže Cima.

Kandidati za primaoce franšize, dodaje Cima, trebalo bi da imaju detaljnu poslovnu strategiju i razvojni plan za tržište (teritoriju) na kojem će poslovati Steiku Haoss. Odgovarajući prostor i dobra lokacija za restoran takođe igraju ključnu ulogu pri odabiru budućeg partnera. Međutim, to nije sve. – Od primaoca franšize se očekuje da ima i određeno poslovno iskustvo, pre svega iz oblasti marketinga, finansija, upravljanja troškovima. Poželjno je, naravno, i da bude dobar poznavalac lokalne kulture i lokalnih gastronomskih navika – objašnjava David Cima.

Preporuka je da restoran bude smešten na atraktivnoj i prometnoj lokaciji – to mogu biti tržni centri ili pešačke i poslovne zone. Optimalna veličina lokala kreće se od 350 do 550 m2, a idealno mesto je zgrada na uglu, sa otvorenim prostorom i velikim prozorima-izlozima.

– Tokom ovih 25 godina postojanja, Steiku Haoss je usavršavao pripremu vrhunskog odreska i danas s ponosom možemo reći da imamo reputaciju restorana sa prvoklasnom kuhinjom i izuzetnom uslugom. To će, u svakom slučaju, biti prva prednost za naše buduće primaoce franšize – kaže Cima.

Pored toga, partner može da računa na podršku davaoca franšize u svim fazama razvoja – od pronalaženja adekvatne lokacije, izrade projekta i sređivanja prostora, preko obuke i pomoći pri odabiru radnika, sve do osmišljavanja marketinških strategija i otvaranja restorana. S druge strane, za preneti know-how i konstantnu podršku davaoca, primalac franšize će izdvajati mesečnu franšiznu naknadu (6% od mesečne prodaje).

Ukupna investicija za pokretanje franšize Steiku Haoss iznosi oko 300 hiljada evra. Kompanija nudi single-unit franšizu (za otvaranje jednog restorana), ali je moguće uzeti i master franšizu (za više restorana na jednoj većoj oblasti).


Vrhunski goveđi stejkovi / Jedan od aduta ove restoranske franšize