McDonald's Srbija
McDonald's Srbija / Na teritoriji Srbije u ovom trenutku posluje 31 McDonald's restoran
Utorak
11.05.2021.
McDonald’s je otvorio dvadeseti restoran u Beogradu, a trideset prvi u Srbiji.
 

Novi McDonald’s otvoren je u okviru benzinske stanice Petrol na Adi Ciganliji, a radi se o se Drive formatu restorana.

U vrlo kratkom periodu otvorili smo dva nova restorana, jedan u Nišu i jedan u Beogradu na Adi Ciganliji sa našim partnerom Petrol, sa kojim već imamo saradnju. U veoma neizvesnoj godini, s obzirom da pandemija i dalje traje, mi nastavljamo sa našim planovima i u ovaj restoran smo investirali milion evra i zaposlili smo 30 novih radnika. Ovo je Drive restoran, što je dodatna pogodnost za naše goste s obzirom na opštu situaciju. To je najbolji pokazatelj koliko je McDonald’s posvećen i ovom tržištu i doprinosu razvoja privrede u našoj zemlji – izjavio je Veselin Janićijević, direktor McDonald’s-a u Srbiji.

McDonald’s je i u ovaj restoran uveo najsavremeniju tehnologiju, pa će restoran Ada Drive imati terminale za poručivanje – self order kioske. Na dva kioska u restoranu, sa četiri pozicije, gosti mogu samostalno, koristeći ekran osetljiv na dodir, da odaberu željene proizvode, poruče ih i plate karticom na samom terminalu, ili gotovinom na posebnoj kasi. Takođe će se i u ovom restoranu primenjivati made for you koncept, što znači da će tek nakon što gost naruči, njegova porudžbina početi da se sprema.

Ovo je ujedno i 31. McDonald's restoran u Srbiji.

Najpoznatiji američki lanac brze usluge prisutan je u Srbiji duže od 30 godina, a prema poslovnoj praksi ustanovljenoj još pedesetih godina XX veka, i na ovom tržištu McDonald's posluje po franšiznom sistemu. Nosilac franšiznih prava (development license) za teritoriju Srbiju je kompanija Nicefoods restorani koja je, kao takva, i vlasnik svih McDonald’s restorana na ovom tržištu. Osim što ima ekskluzivno pravo da razvija McDonald’s brend na teritoriji Srbije, ova kompanija je zadužena za pronalaženje novih lokacija i otvaranje novih restorana.