U ovom trenutku, tri Nude Fresh&Juicy bara posluju u Pragu. Kompanija, međutim, ima ambiciju da se franšizno proširi i na tržištima Balkana.
Sreda
13.02.2013.
Češka kompanija Nude Juice and Smoothie želi da proširi lanac barova koji nude sveže ceđene sokove. Primaoce franšize traže i u ovom regionu.
 

U Češkoj se od 2005. pod brendom Nude Fresh&Juicy razvija koncept modernog bara u kojem se služe 100% sveže ceđeni sokovi, šejkovi od voća, smutiji i voćne salate. Odnedavno, češka kompanija primaoce franšize traži i na tržištima Srbije i Hrvatske. Preduzetnicima koji bi želeli da se bave ovom vrstom posla, nude se tri moguća modela saradnje. Primalac, prvo, može da dobije franšizu za kompletno opremljen bar pod brendom Nude Fresh&Juicy. Zatim, primalac može samo da doda ponuđeni koncept u već postojeći lokal koji vodi pod sopstvenim brendom (korner franšiza). Po trećem modelu, primalac franšize može samo da učestvuje u online prodaji sokova putem specijalizovanog e-shop-a -- ali se ovaj model saradnje, kao zaseban vid franšize -- za sada nudi samo partnerima iz Češke.

Trenutno, u Češkoj posluju tri Nude Fresh&Juicy bara, sva tri su u Pragu. Jedan od svojih barova kompanija je, međutim, bila prisiljena da zatvori zbog slabog prometa. -- Lokacija, jednostavno, nije bila sretno odabrana -- objašnjava Pšemišl Hejda, direktor kompanije. -- Tako smo se iz prve ruke uverili da je izbor lokacije jedan od najbitnijih činilaca uspeha -- dodaje Hejda. Izbor atraktivne i pažljivo odabrane lokacije od tada ulazi u korpus podrške koju Nude Juice and Smoothies, kao davalac franšize, pruža svojim primaocima.

Po "tajnoj" recepturi

Nude Fresh&Juicy barovi nude 100% sveže voće i povrće, voćne šejkove, smutije i voćne salate. Osnovna ponuda je dopunjena i širokim izborom voda i energetskih pića. -- Koristimo samo svoje recepte, jer želimo da udovoljimo različitim ukusima naših kupaca. Takođe, svi napici se spremaju „na licu mesta“, pred našim mušterijama -- kaže Pšemišl Hejda i naglašava da se voće i povrće pre obrade drži u hladnom stanju, što garantuje svežinu i kvalitet napitaka.

Ulazna naknada za ovaj koncept iznosi 3.900 evra (99.000 čeških kruna),a iznos ukupne investicije varira u zavisnosti od tipa franšizne jedinice i uslova rentiranja prostora. Za prvi model bara, recimo, potrebno je izdvojiti 40-60.000 evra, redovna franšizna naknada iznosi 5-15% od prodaje, a naknada za marketing 3%. Ugovor se potpisuje na pet godina.


POPULARNO NA FORUMU

Papa John's osvaja Kinu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Više od italijanskog restorana

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Knedle stižu u Zagreb

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Riblji delikatesi i franšiza

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Nova franšiza u susedstvu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Pizza Hut budućnosti

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

1 komentara
poslednji 25.01.2022.
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.
Japanska kuhinja u malom formatu

Sjajno svjedočanstvo, moje ime je Ivan Marković. Imam dobre vijesti za sve zajmoprimce, poslovne ljude, državne radnike, studente, itd.. Imajte na umu da je ovo sjajno...

2 komentara
poslednji 25.01.2022.