Franšiza s ukusom cimeta
Najpoznatije rolnice s cimetom na svetu se već skoro trideset godina prave i prodaju u pekarama pod imenom Cinnabon. Kompanija je osnovana 1985. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a svoj brend kroz franšizu do sada je proširila u više od 60 zemalja sveta. Od 14 zemalja u Evropi u kojima Cinnabon ima prodajna mesta, u našem najbližem okruženju, originalne rolnice s cimetom i šećernim prelivom se mogu kupiti u Rumuniji, Austriji i Grčkoj. Nedavno je i u Ukrajini otvorena prva Cinnabon café-pekara.
Cinnabon u Poljskoj za sada ima tri poslovnice. Do marta ove godine, stanovnici Katovica su imali jedinstvenu privilegiju da uživaju u Cinnabon poslasticama, jer su prve prodavnice otvorene u tom gradu. Nakon godinu dana poslovanja, u kompaniji procenjuju da je došlo vreme za širenje mreže.
— Vroclav je sledeći na našoj putanji razvoja. Drago nam je što ćemo svoje poslastice moći da ponudimo mušterijama ovog prelepog grada — kaže Marek Grohovski, generalni direktor Cinnabon-a u Poljskoj. — Imamo ambiciozne planove, i radimo na tome da Cinnabon „dovedemo“ u što više gradova Poljske - dodaje Grahovski.
Vroclav će ujedno biti drugi grad na svetu i prvi grad u Evropi koji će dobiti „kompletan“ format klasične pekare - Cinnabon Bakery. U svojoj ponudi, osim tradicionalnih poslastica s cimetom, koje su postale sinonim za ovaj brend, mušterije će moći da kupe i druge vrste peciva i hrane koja može da bude uspešna zamena za ručak ili brzi obrok. Pekara u Vroclavu biće i na jedinstvenoj lokaciji — prvi put u svojoj istoriji Cinnabon Bakery će biti smeštena u miran, stilski enterijer jednog starog zdanja.
POGLEDAJTE ČLANKE
Spoj omiljenih ukusa
/13.01.2025.
Fabrika burger & pizza bar počeo je sa radom 2017. godine kao mali porodični biznis u Subotici. Vlasnici koncepta sada razmišljaju o širenju poslovanja kroz razvoj franšizne mreže.
Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
NAJČITANIJE
Definicija franšizinga
/12.10.2012.
Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Posao se ne može pokrenuti bez ulaganja, a franšiza po tom pitanju nije izuzetak. Koje se to investicije tretiraju kao obavezne – kao ulaganja bez kojih se franšizna saradnja ne može zamisliti?
Peciva pekare Bata Lapi do sada su bila dostupna samo Leskovčanima. Lanac, međutim, odnedavno nudi franšizu svim zainteresovanima iz Srbije.
Franšizing u oblasti maloprodaje naftnim derivatima je veoma razvijen u svetu. U Srbiji posluje nekoliko franšiznih lanaca benzinskih pumpi.
Franšizni sistemi mogu da se klasifikuju na različite načine i po različitim kriterijumima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primaocima franšize (know-how), vrsti delatnosti ili načinu organizacije sistema.
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...