Cinnabon u Poljskoj za sada ima tri poslovnice. U kompaniji procenjuju da je došlo vreme za širenje mreže.
Petak
10.05.2013.
Cinnabon nastavlja da širi svoju franšiznu mrežu u Evropi. Grad Vroclav u Poljskoj dobija "posebno mesto".
 

Najpoznatije rolnice s cimetom na svetu se već skoro trideset godina prave i prodaju u pekarama pod imenom Cinnabon. Kompanija je osnovana 1985. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a svoj brend kroz franšizu do sada je proširila u više od 60 zemalja sveta. Od 14 zemalja u Evropi u kojima Cinnabon ima prodajna mesta, u našem najbližem okruženju, originalne rolnice s cimetom i šećernim prelivom se mogu kupiti u Rumuniji, Austriji i Grčkoj. Nedavno je i u Ukrajini otvorena prva Cinnabon café-pekara.

Cinnabon u Poljskoj za sada ima tri poslovnice. Do marta ove godine, stanovnici Katovica su imali jedinstvenu privilegiju da uživaju u Cinnabon poslasticama, jer su prve prodavnice otvorene u tom gradu. Nakon godinu dana poslovanja, u kompaniji procenjuju da je došlo vreme za širenje mreže.

Vroclav je sledeći na našoj putanji razvoja. Drago nam je što ćemo svoje poslastice moći da ponudimo mušterijama ovog prelepog grada — kaže Marek Grohovski, generalni direktor Cinnabon-a u Poljskoj. — Imamo ambiciozne planove, i radimo na tome da Cinnabon „dovedemo“ u što više gradova Poljske - dodaje Grahovski.

Vroclav će ujedno biti drugi grad na svetu i prvi grad u Evropi koji će dobiti „kompletan“ format klasične pekare - Cinnabon Bakery. U svojoj ponudi, osim tradicionalnih poslastica s cimetom, koje su postale sinonim za ovaj brend, mušterije će moći da kupe i druge vrste peciva i hrane koja može da bude uspešna zamena za ručak ili brzi obrok. Pekara u Vroclavu biće i na jedinstvenoj lokaciji — prvi put u svojoj istoriji Cinnabon Bakery će biti smeštena u miran, stilski enterijer jednog starog zdanja.