Kafić na tri točka

Franšizni koncept jednostavne mobilne kafeterije, koja “na tri točka” kruži gradom i ljubiteljima kafe nudi posebnu mešavinu s aromom i ukusom pravog italijanskog espresa, izvorno je nastao u Velikoj Britaniji, ali se brzo proširio po Sjedinjenim Državama, i planira da stigne u sve delove sveta. BikeCaffe je, uostalom, i osmišljen tako da može da se postavi bilo gde.
U zavisnosti od prometa, vremenskih uslova ili ličnih potreba, vlasnik BikeCaffe-a može da bira gde će, kada i koliko dugo da radi, priprema i služi kafu. To je samo jedna od prednosti ovog koncepta.
Druga odlika kojom se BikeCaffe ponosi je odnos prema životnoj sredini. Snaga pedalanja je, kako kaže konstruktor BikeCaffe-a, 100% ekološki rad, a kompanija može da se pohvali da “ne ostavlja nikakav otisak”, osim “dobrog utiska i velikog broja zadovoljnih kupaca”. BikeCaffe isključivo koristi kafu iz organskog uzgoja i služi je u biorazgradivoj ambalaži.
Za ulaznu naknadu i najjednostavniji model BikeCaffe-a treba izdvojiti oko 30.000 evra. Primalac franšize ne mora da ima iskustva u ovoj branši, pošto prolazi temeljnu obuku tokom koje će naučiti ne samo da priprema kafu, nego i da vodi posao i ostvari profit. Primalac dobija i početne zalihe kafe, čaše i sav dodatni pribor potreban za pripremanje napitaka iz ponude.
Prvi BikeCaffe je 2007. ulicama Stratforda na Ejvonu “provozao” Vil Šejkšef, idejni tvorac i konstruktor ove mobilne kafeterije. Tri godine kasnije, Šejkšejf je čitav koncept prodao američkom preduzetniku Ralfu Masetiju, koji je zatim osmislio i razvio franšizni sistem. Sedište kompanije se nalazi u Denveru, u Koloradu.
POGLEDAJTE ČLANKE

Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon što se povukao iz profesionalnog sporta, jedan od najuspešnijih slovačkih tenisera Kamil Čapkovič postao je primalac franšize McDonald‘s-a. Šta ga je privuklo ovom brendu?
NAJČITANIJE

„Malac Genijalac“ je brend poznat širom regiona. Na tržištu Severne Makedonije postoji još potencijala za širenje franšizne mreže.
Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
U Srbiju je stigla nova, inovativna franšiza – Vendobox prodavnice koje su otvorene 24 sata i u kojima se različiti proizvodi kupuju na vending mašinama.
Bez licenciranja nema franšizinga. I pored toga što su vrlo slični, ova dva modela poslovne saradnje se u nekoliko detalja bitno razlikuju.
Posao se ne može pokrenuti bez ulaganja, a franšiza po tom pitanju nije izuzetak. Koje se to investicije tretiraju kao obavezne – kao ulaganja bez kojih se franšizna saradnja ne može zamisliti?
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...