Rizici novog doba: nova era održivosti

Rizici novog doba
Rizici novog doba / Konferencija je namenjena biznis sektoru, javnim preduzećima i institucijama, lokalnim upravama
Ponedeljak
20.05.2024.
Peta regionalna konferencija o rizicima novog doba, koju organizuje BeRiskProtected platforma, održaće se 6. juna 2024. u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.
 

Kako će se na poslovanje odraziti ubrzane promene – od razvoja veštačke inteligencije i rizika koje donosi, preko sve većih sajber rizika uslovljenih razvojem novih tehnologija, do klimatskih promena koje remete poslovanje od lanca snabdevanja do ugrožavanja proizvodnje i objekata? Kako se sve ovo reflektuje na mentalno zdravlje poslodavaca i zaposlenih, i kako smanjiti stres na poslu?

Da li su postojeći ESG (Envorinmental, Social, Governance) principi poslovanja dovoljni da se sačuva i planeta, i biznis, i zdravlje ljudi, i na koje rizike prilikom uvođenja ESG strategija treba obratiti pažnju?

Ovo su ključne teme ovogodišnje, Pete regionalne konferencije o rizicima novog doba, koju organizuje BeRiskProtected platforma, a koja će se održati 6. juna 2024. sa početkom u 9.30h u hotelu Hyatt Regency u Beogradu.

Učesnici ovogodišnje konferencije ukazaće na rizike koji se globalno prepoznaju kao najviše preteći u narednom periodu, na potencijalne gubitke koje oni mogu da izazovu, na dostupnu preventivu i rešenja kojima preduzeća mogu da doprinesu smanjenju rizika, kao i na mogućnosti osiguravajućeg pokrića.

Učesnici će ponuditi odgovore na sledeća pitanja:

  • Šta donosi Zakon o veštačkoj inteligenciji EU i kako će se reflektovati na kompanije u Srbiji?
  • Kako zaštititi poslovanje od hakera?
  • Kako da se firma zaštititi od finansijskog gubitka ako je zadesi sajber napad?
  • Zašto je važno razvijanje ESG strategija, i kako pravilno uraditi nefinansijski izveštaj?
  • Da li će zagađivači u Srbiji ostati bez izvora finansiranja, i koji biznisi će privlačiti investitore u budućnosti?
  • Koje su najveće opasnosti za domaće kompanije od klimatskih promena, koji su sektori najugroženiji, i na šta nas obavezuje Zakon o klimatskim promenama?
  • Zašto je i za kompanije i za zaposlene važno da se smanji nivo stresa na poslu, i kako to učiniti?

Konferenciju otvara viceguverner Narodne banke Srbije Željko Jović uvodnim izlaganjem, a zatim sledi uvodno izlaganje Jovana Protića, Nacionalnog koordinatora Međunarodne organizacije rada.

Među učesnicima su predstavnici Vlade Republike Srbije, Hrvatske gospodarske komore, Instituta za mentalno zdravlje, organizacija UN Women i SMART kolektiva, kompanija Saga, PwC, Comtrade System Integration, Atlantic grupe, Galenike, Udruženja banaka Srbije, ERSTE banke, osiguravajućih društava Generali, Wiener Stadtische, UNIQA, DDOR Novi Sad i Merkur, Marsh McLennan, Senzal Capital, investitor Vladimir Đukanović, stručnjak za klimatske promene prof. Dr Vladimir Đurđević, Rade Rakočević, ekspert za ulaganja na berzi, britanska multinacionalna HR kompanija AMS, i drugi.

Konferencija je namenjena biznis sektoru, javnim preduzećima i institucijama, lokalnim upravama (top menadžmentu/donosiocima odluka u preduzećima i lokalnoj upravi, ESG/CSR menadžerima, risk menadžerima, menadžerima za bezbednost podataka i sajber bezbednost, strategijskim menadžerima, HR menadžerima, menadžerima za korporativne komunikacije, vlasnicima preduzeća…).

Više informacija o programu i mogućnostima prisustvovanja možete pronaći na linku https://beriskprotected.rs/konferencija-2024


Vesna Lapčić
saradnik