Belgijska poslastica u Beogradu

Prema zvaničnim najavama, Avgustin Waflle&Ice barovi bi trebalo da budu otvoreni u svim većim gradovima u Srbiji, a u planu je da se naredne godine pokrene i proizvodnja.
Utorak
03.12.2013.
U Srbiji je nedavno počeo sa radom franšizni sistem Avgustin Waflle&Ice bar, poreklom iz Belgije. U Beogradu su otvorena dva bara, a u planu je dalje širenje mreže.
 

Pored čokolade, jedna od najpopularnijih belgijskih poslastica je svakako vafl. Ovaj kolač se u različitim varijantama pravi u mnogim delovima sveta, ali su svetsku slavu stekle ipak belgijske vafle. Tamošnji poslastičari se, istina, ponose što imaju neverovatno dugu tradiciju - najpoznatije vafle se, recimo, već šest vekova prave u Liježu i sinonim su za ovu belgijsku poslasticu. Pod brendom Avgustin, originalne belgijske vafle se od sada mogu probati i u Beogradu.

Naime, franšizu za vafl-bar razvila je i širi belgijska porodica Pifer, a nedavno su u okviru beogradskog hotela BAH i u Tržnom centru Delta City otvorena dva franšizna Avgustin Waflle&Ice bara. Primalac ove franšize koja se uspešno širi u Evropi, Aziji i Americi je Vladimir Todorović, vlasnik kompanije Todor. Kako je najavljeno u zvaničnom saopštenju, namera vlasnika franšize je da se ovakvi vafl-barovi otvore u svim većim gradovima u Srbiji, ali i Crnoj Gori.

Todorović, koji je ujedno suvlasnik i partner u hotelu BAH i Avgustin baru, kaže da je širenje barova pod ovim brendom samo početak saradnje sa belgijskom kompanijom. Naredni korak je distribucija ovih poslastica kroz maloprodajne objekte, a naredne godine i otvaranje proizvodnog pogona. Do tada, vafle će uvoziti iz Belgije, a peći u Srbiji.

- Avgustin je izuzetan belgijski brend koji je naišao na odličan prijem širom Evrope, Azije i Amerike. Za nas je vafl i sladoled bar svakako način da domaćim gostima ponudimo nešto za nas novo, ali kvalitetno i drugačije. Verujemo i u širi privredni potencijal ove saradnje, od maloprodaje i ugostiteljstva ove godine, do pokretanja lokalnog proizvodnog pogona u Srbiji u 2014. Prepoznajemo stoga i značajan izvozni potencijal, s obzirom da proizvodnja trenutno postoji samo u dve Evropske zemlje, a geografski položaj Srbije značajno doprinosi izvozu u zemlje širom Evrope - izjavio je Todorović.

Augustin Pifer, vlasnik kompanije “Les gaufres d`Augustin”, koja je vlasnik brenda Avgustin, kaže da njegova porodica ima dugu tradiciju u pekarstvu i poslastičarstvu. - Asortiman je kontinuirano širen i od 1962. godine kada smo ispekli prve liške vafle, uspesi su se samo nizali. Između belgijskih čokolada i belgijskih piva, uspeo sam da stvorim i razvijem Avgustin, brend belgijskih vafli u kojima danas, s ponosom mogu da kažem, uživaju ljudi širom sveta - rekao je Pifer.

Da bi upotpunio ugođaj i učinio ga autentičnim, Avgustin bar u svojoj ponudi ima kvalitetan sladoled i džemove od organskog voća.

Prema opštim informacijama sa zvaničnog sajta kompanije "Les gaufres d`Augustin", potencijalnim primaocima franšize se uglavnom daju dve mogućnosti za pokretanje bara pod ovim brendom. Naime, vlasnici kafića, restorana, pekara, prodavnice slatkiša mogu samo da dodaju u svoju ponudu ove vafle. Neophodno je samo da obezbede prostor za mali Avgustin štand, i kako kaže davalac, u kratkom roku mogu da očekuju rast prihoda. Davalac ističe da je ključ uspeha i u tome da potrošači vide kako se pripremaju vafle. Druga mogućnost je otvaranje samostalnog štanda. U tom slučaju, primalac postaje „nomadski“ trgovac koji može po svojoj volji pronalaziti mesta na kojima će prodavati ovu poslasticu, navodi se na zvaničnom sajtu.


Sky Zone trampolina park zabava Jeff Platt
Vesna Lapčić
Novinar
/2/
POGLEDAJTE VIŠE