Veliki koraci za „Malac genijalac“

„Malac genijalac“ u 12 država / U ovoj mreži škola mentalne aritmetike posluje više od 200 franšiznih jedinica
Sreda
11.09.2019.
Mnoge novine su ove godine obeležile poslovanje franšiznog sistema „Malac genijalac“. Pored novih tržišta na kojima počinje s radom, ponuđeni su i novi edukativni programi.
 

Vladimir Novicki, vlasnik franšize „Malac genijalac“, kaže da je ranija objava o ulasku na tržište SAD ostvarena i da su na tom kontinentu otvorene dve pojedinačne (single-unit) franšize – u Čikagu i Sarasoti na Floridi.

Škole mentalne aritmetike u ovim gradovima počele su s radom tokom septembra. Takođe, zaključen je još jedan franšizni ugovor na severnoameričkom kontinentu – u pitanju je teritorija Kanade i pojedinačne franšize za gradove Kičener i Kembridž. Škole u ovim gradovima će raditi od januara naredne godine. Naši planovi su se, stoga, u potpunosti ostvarili i od sada smo prisutni i sa druge strane Atlantika. Zadovoljni smo postignutim rezultatima i sa mnogo optimizma gledamo u budućnost – kaže Vladimir Novicki.

„Malac genijalac“, dodaje Novicki, nastavlja širenje mreže i u zemljama Evrope, pa je nedavno potpisan ugovor za pojedinačnu franšizu na Malti, gde će tokom oktobra početi sa radom škola mentalne aritmetike u gradu Sent Džulijans (Saint Julian’s). Novicki ističe da su nove jedinice otvorene i u Hrvatskoj, i to u Zagrebu, Varaždinu, Velikoj Gorici i Šibeniku, dok je franšizna mreža u BiH dobila nove članove iz Bihaća, Trebinja, Maglaja, Bratunaca, Travnika i Srebrenika. Broj škola se takođe povećao u Slovačkoj i Mađarskoj.

Razvoj mreže, kaže Novicki, prati i razvoj novih programa. Pored mentalne aritmetike, namenjene deci od 4 do 14 godina, školica „Malac genijalac“ nudi i programe za druge uzrasne grupe. Za najmlađi uzrast, od 3 do 5 godina, kreiran je program za rani razvoj predmatematičkih veština – Dobar sa matematikom, koji u svojoj nastavi primenjuje Numicon® materijale. Novicki dodaje da su razvili i jedan originalni program – Super um.
U pitanju je mentalna matematika, jedinstvena metoda kojom se na jednostavan i brz način rešavaju komplikovani matematički problemi iz aritmetike, algebre, trigonometrije ili matematičke analize – objašnjava Novicki. Program je, prema njegovim rečima, nastao kao kruna uspeha na međunarodnim takmičenjima u brzom računanju na kojima su polaznici škole „Malac genijalac“ već dve godine za redom poneli titule evropskih šampiona. Uz sve to, podseća Novicki, deci je na raspolaganju i škola programiranja „Malac računarac“.

Novinama tu, međutim, nije kraj. Novicki kaže da je nedavno u „Malac genijalac“ uveden i novi program posvećen tehnikama uspešnog učenja. – U pitanju je program Pobedničko učenje koji partnerski razvijamo sa profesorom Branislavom Maričićem, nesumljivo najvećim autoritetom na ovim prostorima kada su u pitanju tehnike učenja i pamćenja. Program je nastao na osnovu dvadesetogodišnjeg iskustva profesora Maričića, inače licenciranog međunarodnog predavača i instruktora Buzan centra iz Londona. Osnovu programa predstavljaju mape uma koje su, zapravo, kreativna organizacija misli koja deci pomaže da bolje iskoriste neograničenu moć sopstvenog mozga. Pomoću mapa uma, koristeći slova, brojeve, boje, linije i crteže, deca sa lakoćom i uživanjem postižu izuzetne rezultate u učenju i pamćenju – ističe Vladimir Novicki i dodaje da sve ove programe u svoje škole mogu da uvrste i primaoci franšize „Malac genijalac“.   

„Malac genijalac“ trenutno posluje u 12 država. U mreži ima više od 200 franšiznih škola.


Saradnja sa Edukativnim centrom Finesa / U „Malac genijalac“ uveden je i program posvećen tehnikama uspešnog učenja i pamćenja „Pobedničko učenje“
Vesna Lapčić
saradnik