Brzo čitanje „osvojilo“ region

Škola brzog čitanja i mudrog učenja / Namenjena deci školskog uzrasta, ali i odraslima, koji žele da – sa manje dosade, truda i utroška vremena – postižu bolje rezultate u školi, na fakultetu i poslu
Petak
27.12.2019.
Franšizni sistem „Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ stiže i na tržište Severne Makedonije. Potpisan je ugovor o master franšizi.
 

Miroslav Samardžić, suosnivač „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“, kaže da je potpisivanje ugovora o master franšizi za tržište Severne Makedonije logičan sled događaja i da su time, praktično, zaokružili prodor na tržišta regiona. – Ova godina je bila vrlo uspešna za nas. Potpisali smo ugovore i za tržište Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a paralelno smo razvijali mrežu u Srbiji. Sa potpisivanjem ovog ugovora, ispunili smo ciljeve – kaže Samardžić i dodaje da se nakon nekoliko ciljanih kampanja u Severnoj Makedoniji javilo mnogo kandidata zainteresovanih za franšiznu saradnju.

Prijatno sam se iznenadio kada je reč o interesovanju, a i predzanju o franšizingu onih koji su se javljali. U oblasti edukacije, na ovom tržištu već postoje razvijene franšizne mreže, tako da ljudi znaju šta franšizna saradnja podrazumeva i to je dobar preduslov za dalje širenje mreže – ističe Samardžić.

Canka Velkova, direktorka edukativnog centra za franšizno poslovanje kompanije St. George, koja je postala primalac master franšize za tržište Severne Makedonije, kaže da ih je najviše privukao program „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“. – Mi se već bavimo edukacijom, imamo svoju školu engleskog jezika u Kavadarcima, a i distributeri smo udžbenika izdavačke kuće Pearson za više od 300 redovnih škola i različitih škola stranih jezika. Ova oblast nam je, dakle, bliska, kao i sam franšizing, jer sam radila kao menadžer u jednom internacionalnom franšiznom sistemu. Sam program „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ nam se jako svideo i mislim da su takvi treninzi potrebni našoj deci – kaže ona.

U Severnoj Makedoniji, po njenim saznanjima, nemaju konkurenciju u ovoj oblasti. – Koliko znam, ne postoji ovako dobro organizovan sistem. Moguće je da slične tehnike koriste pojedinci u nekim svojim predavanjima, ali ovako jasno i detaljno definisan program ne – kaže Canka Velkova, koja najavljuje da će odmah krenuti u promociju „Škole“ i traženje pojedinačnih primalaca franšize.


I Severna Makedonija na franšiznoj mapi / Potpisivanje ugovora o master franšizi za „Školu brzog čitanja i mudrog učenja“
Vesna Lapčić
saradnik