Bez predaha za IT škole

Coders Lab / Prve IT škole Coders Lab pojavile su se 2013. u Poljskoj. Prepoznatljive su po svojim intenzivnim kursevima (butkampovima) koji polaznicima omogućavaju da brzo i kvalitetno savladaju veštine programiranja.
Petak
22.01.2021.
Coders Lab, najveća mreža IT škola u Srednjoj i Istočnoj Evropi, nastavlja da razvija franšiznu mrežu na evropskim tržištima. Franšiza je dostupna i za zemlje ovog regiona.
 

Poljski lanac IT škola Coders Lab počeo je da širi franšiznu mrežu na inostranim tržištima pre dve godine, kada je prva franšiza pokrenuta u Rumuniji. Te 2019. Coders Lab se pojavio i u Indoneziji, da bi krajem 2020. franšiznog partnera pronašli u Austriji. Početak ove godine obeleževa potpisivanje ugovora za novo evropsko tržište – Španiju.

Ekskluzivni primalac franšize Coders Lab-a za teritoriju Španije postala je kompanija Oxygen Workspace, osnivač coworking space-a, mesta koje okuplja ljude željne novih znanja i veština i koje služi kao dobro polazište za IT kompanije, frilensere, programere. – Kao i u mnogim drugim zemljama, u Španiji postoji velika potražnja za IT profesionalcima. Ekonomija se tako brzo razvija da se gotovo svakog meseca javlja neka nova tehnologija i potreba za primenom tih tehnologija, što generiše veliku potražnju za profesionalcima na svim nivoima. Dobri i kreativni stručnjaci za programiranje su najvažniji resurs za održavanje privrednog rasta, i mi želimo biti deo toga – objašnjava Hoze Antonio Alonso Major, osnivač i izvršni direktor kompanije Oxygen Workspace, zašto su u svoj portfolio uvrstili intenzivne kurseve programiranja po metodi škole Coders Lab.

Prema planovima, na proleće bi kursevi Coders Lab-a trebalo da budu dostupni i u Austriji. Primalac Coders Lab franšize za ovo tržište postala je međunarodna edukativna grupa eduPRO GmbH, koja posluje u četiri zemlje Evropske unije. – Drago nam je što možemo biti novi franšizni partneri kompanije Coders Lab. Odlučili smo se za saradnju jer smo bili privučeni visokim kvalitetom obuke, ali, pre svega, praktičnom prirodom i bogatom ponudom programerskih kurseva – kaže Rajnhard Vajdinger, izvršni direktor i osnivač grupe eduPRO.

Ulazak na austrijsko i špansko tržište predstavlja prekretnicu u našoj globalnoj strategiji širenja. Čast nam je što imamo partnere s takvim iskustvom i reputacijom – izjavio je Marćin Čoževski, izvršni direktor i osnivač IT škole Coders Lab.

Ekskluzivna licenca i za zemlje ovog regiona

Franšiza Coders Lab-a, podseća Čoževski, dostupna je i za zemlje ovog regiona. Franšizni model saradnje podrazumeva da je primalac franšize zadužen za tekuće poslovanje, marketing, prodaju, organizaciju i vođenje kurseva programiranja.

S druge strane, Coders Lab će, kao davalac franšize, obezbediti  sav neophodan menadžerski i marketinški alat koji će primaocu franšize omogućiti da nesmetano pokrene i vodi školu programiranja. Primaocu je na raspolaganju i celokupan poslovni know-how, kao i najsavremeniji administrativni softveri. 

– Naš koncept je savršena prilika za kompanije koje žele da prošire postojeći portfolio i uvećaju prihode – to su, pre svega, kompanije koje se bave edukacijom, zapošljavanjem, upravljanjem ljudskim resursima – kaže Gžegoš Moravski, franšizni menadžer Coders Lab-a.

Coders Lab je franšiza koja ne zahteva mnogo ulaganja, budući da su troškovi otvaranja škole svedeni na minimum. – Najviše treba izdvojiti za ulaznu naknadu, to jest, kupovinu licence, ali u početne troškove treba uključiti i troškove putovanja i smeštaja partnera i osoblja tokom obuke, kao i prevoda nastavnih i marketinških materijala. U uređenje i opremanje škola ne treba mnogo investirati, jer polaznici obično koriste svoje računare, a namještaj i ostala oprema sastoje se od stolova, stolica, televizora ili projektora. Ne insistiramo na unificiranom dizajnu – kaže Moravski.

Ulazna franšizna naknada za Coders Lab iznosi 20.000 evra, što pokriva kupovinu ekskluzivnih prava na celokupan know-how i podršku u svim oblastima poslovanja. Osim ove naknade, partner plaća i izradu veb-sajta, a troškovi prevođenja nastavnih programa mogu biti raspoređeni na duži rok.


Pokrenite IT školu, uzmite franšizu! / Preko svojih franšiznih partnera, Coders Lab je prisutan u Poljskoj, Rumuniji i Indoneziji, a od ove godine i u Austriji i Španiji. Ekskluzivnog partnera koji bi razvijao posao i mrežu škola na lokalnom tržištu, traže i među preduzetnim ljudima iz ovog regiona.