Coders Lab
Coders Lab / Franšizni edukativni sistem koji ima za cilj i da obuči, ali i da olakša zapošljavanje polaznika svojih kurseva
Ponedeljak
19.04.2021.
Poljska škola programiranja za odrasle Coders Lab otvorena je u dve nove evropske zemlje, a na snazi su i nove povoljnosti za potencijalne partnere iz regije.
 

Pandemija koronavirusa dovela je u težak položaj sve obrazovne sisteme koji nastavu drže u učionicama. Time je, svakako, otežano i internacionalno širenje i razvoj  franšiznih brendova  posebno onih iz oblasti obrazovanja. Ipak, poljska škola programiranja za odrasle Coders Lab uspela je da, krajem prošle godine, otvori Austrijiu kao novo tržište, i to usred talasa zatvaranja i restrikcija zbog razbuktavanja pandemije. Sada je već izvesno da će ove godine, u prilično nepovoljnijim okolnostima, biti otvoreno još jedno tržište, na sasvim drugom kraju Evrope – u Španiji. 

Španski partner Coders Lab-a, firma Oxygen Workspace, uspostaviće školu programiranja kao deo svoje postojeće mreže coworking poslovnica, sa idejom da lakše poveže polaznike škole sa potencijalnim poslodavcima, koji u velikoj meri koriste coworking prostore. S jedne strane, Oxygen Workspace će ponuditi dodatnu obuku programerima-frilenserima (samozaposlenim programerima) ili programerima zaposlenim u programerskim kućama koje su postojeći klijenti, a s druge strane će olakšati korisnicima svojih coworking prostora da lakše dođu do programera, odnosno, do usluga programiranja.

Austrijski primalac franšize je, pak, međunarodna grupacija za edukaciju, eduPRO GmbH. Njihova ideja je da, uz niz kurseva i obuka koje već pružaju, rade na edukaciji i pripremi programera, kroz nastavni plan i intenzivne kurseve Coders Lab-a.

Pored Španije i Austrije, Coders Lab ima franšizne partnere i u Rumuniji i Indoneziji. 

S obzirom na situaciju s pandemijom, čelnici Coders Lab-a su se opredelili da i dodatno olakšaju i stimulišu nove partnere iz regiona Centralne i Istočne Evrope za ulazak u mrežu, tako da će do, kraja juna, ulazna franšizna naknada za sve potencijalne partnere iz Srbije i susednih zemalja biti smanjena na 10.000 evra.


Igor Bogojević
franšizni konsultant