Obrazovanje za generacije koje dolaze

Podsticati kreativnost i inovativnost / Na kursevima Young Engineers-a deca se ohrabruju da aktivno učestvuju u procesu učenja, umesto da znanja usvajaju pukim ponavljanjem i pamćenjem informacija
Petak
14.05.2021.
Međunarodni franšizni koncept Young Engineers nudi vanškolske aktivnosti za decu iz oblasti nauke i inženjerskih veština. Ko bi bio idealan partner za ovu franšizu i kako otvoriti školu u Srbiji?
 

U svetu i vremenu u kojem se tehnologija neprestano menja, roditelji su više nego ikad svesni važnosti obrazovanja u oblastima nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike (STEM – Science, Technology, Engineering, Mathematics). Američka edukativna mreža Young Engineers specijalizovala se upravo za podučavanje dece u pomenutim oblastima.

Od ove godine, franšizne partnere traže i u zemljama ovog regiona.

Polaznici školica bila bi deca uzrasta od 4 do 15 godina, a pridružila bi se velikoj edukativnoj zajednici sa više od 30.000 đaka i više od 200 škola, koje pod brendom Young Engineers posluju širom sveta. Programe ove škole priznaju i prestižni Harvard i Komisija Evropske unije.

Davalac franšize napominje da preduzetnici koji bi bili zainteresovani da otvore i vode školu Young Engineers ne moraju imati iskustvo iz oblasti obrazovanja. Tokom obuke koju će davalac organizovati, budući primaoci franšize će steći sva potrebna znanja za pokretanje i rast ovog edukativnog koncepta. – Naš tim za poslovni razvoj čine stručnjaci za marketing, pokretanje posla, operativno poslovanje i finansije. Ovaj iskusni tim vodiće vas na svakom koraku, sve dok ste primalac franšize – poručuje budućim partnerima davalac franšize.

Ulaganje u otvaranje podružnice kreće se od 1.500 do 20.000 dolara. Konačni iznos će najviše zavisiti od veličine i opremljenosti prostorija škole. Svaka podružnica će imati teritorijalnu ekskluzivnost za područje koje obuhvata približno 100.000 stanovnika, što je, prema rečima davaoca franšize, dovoljno za uspešan rad. Na osnovu dugogodišnjeg iskustva, procenjuje se da je idealna lokacija za Young Engineers područje s velikim brojem dece, to jest, lokacije u blizini klasičnih škola ili drugih obrazovnih institucija.


Prilika i za preduzetne / Young Engineers je razvio jednostavan i direktan franšizni model za biznis iz oblasti obrazovanja koji se lako vodi