Inovacije za bolje poslovanje

Obrazovne ustanove i tehnologija
Obrazovne ustanove i tehnologija / Saradnja sa Kinderpedijom treba da donese korist franšiznim partnerima kanadskog obrazovnog sistema Maple Bear
Četvrtak
14.04.2022.
Dobro ustrojeni franšizni sistemi nastoje da konstantno uvode novine koje će unaprediti i olakšati poslovanje franšiznim partnerima. Šta je aktuelno u obrazovnom sistemu Maple Bear?
 

Maple Bear Global Schools, najveći franšizni obrazovni sistem na svetu po broju zemalja u kojima posluje, udružio je snage s Kinderpedijom, kompanijom koja razvija softver i aplikaciju za upravljanje školama i komunikacijom s klijentima.

Ovo partnerstvo podrazumeva da će Maple Bear ponuditi svojoj franšiznoj mreži – mreži vrtića i škola širom sveta – jedinstven operativni sistem za integraciju svih administrativnih, finansijskih i obrazovnih aktivnosti i potreba.

Šta će biti unapređeno?

Kinderpedia je, naime, razvila niz posebnih funkcionalnosti koje pokrivaju: planiranje i praćenje rada škole, upravljanje razredom, praćenje napretka učenika, komunikaciju sa roditeljima i automatizovano kreiranje faktura za školarine.

Testirano i u Srbiji

Ovu aplikaciju već više od dve godine koriste Maple Bear škole u Ujedninjenim Arapskim Emiratima (Maple Bear UAE), kao i regionu Istočne i Srednje Evrope (Maple Bear CEE) – što uključuje i vrtić Maple Bear Senjak, koji je septembra 2021. otvoren u Beogradu.

Planirano je da se uvođenje Kinderpadia softvera u sve obrazovne ustanove Maple Bear-a sprovede u narednih godinu i po dana.

Škole koje tek treba da budu otvorene već će imati integrisan Kinderpedia softver, dok će postojeće škole pristupati platformi postepeno, prema predviđenom planu implementacije. Centrala Maple Bear-a će aktivno asistirati u ovom procesu i ponuditi pomoć oko pristupanja platformi i migraciji korisnika, a franšizni partneri mogu da računaju i na personalizovanu obuku i pristup raznovrsnom spektru tutorijala i vodiča za upotrebu.

Inovativnost je prednost

Inovativna tehnološka rešenja su ključna komponenta sistema vrednosti Maple Bear-a, a partnerstvo sa Kinderpedijom nam je omogućilo da našem nastavnom osoblju obezbedimo intuitivne alate koji pojednostavljuju administrativne procese i čine njihov rad mnogo efikasnijim. Mobilna aplikacija nam takođe omogućava da otvorimo kanal komunikacije sa roditeljima i starateljima učenika, koji igraju ključnu ulogu u ovom procesu obrazovanja. Najzad, našim franšiznim partnerima širom sveta Kinderpedia je ponudila sveobuhvatan alat za upravljanje školama, koji će olakšati administraciju i finansijske procese, poboljšati transparentnost i dijalog i promovisati najbolje prakse – objašnjava Arno Krug, izvršni direktor Maple Bear Global Schools.

Udruživanje snaga s Maple Bear-om, jednim od najbrže rastućih brendova u oblasti privatnog obrazovanja na svetu, predstavlja neverovatnu priliku i pokazuje koliko je inovativna tehnologija korisna i koliko pomaže školama i vrtićima u kompletnom poboljšanju procesa upravljanja – ističe Danijel Rogoz, izvršni direktor i jedan od osnivača Kinderpedije.

Maple Bear je kanadski franšizni obrazovni sistem koji obuhvata mrežu vrtića, osnovnih i srednjih škola. U Maple Bear školama, koje posluju širom sveta, nastava se odvija dvojezično (engleski i lokalni jezik), po sistemu koji kombinuje lokalni i kanadski nastavni plan, s tim da se na lokalni kurikulum primenjuju napredne kanadske metodologije učenja i prenošenja znanja. Na taj način, Maple Bear nastoji da stvori „globalne đake“, snažno utemeljene i u domaćem obrazovnom sistemu. 

Po broju zemalja u kojima posluje, Maple Bear je trenutno najveći franšizni obrazovni sistem na svetu. Posluje u 32 zemlje, ima više od 570 škola/vrtića i više od 44.000 đaka koji ih pohađaju.