Škola kodiranja i proverena franšiza

Poziv budućim partnerima / „Logiscool“ nudi mogućnost saradnje na otvaranju škole kodiranja u gradovima širom Srbije
Ponedeljak
20.06.2022.
Otvaranje škole kodiranja je odličan način za pokretanje stabilnog i uspešnog posla u oblasti obrazovanja za decu i tinejdžere. Mreža „Logiscool“ škola u Srbiji spremna je za nove franšizne partnere.
 

Zašto je učenje kodiranja korisno za decu?

Što ranije omogućimo deci da zakorače u svet kodiranja, veće su šanse da će od pasivnih konzumenata raznih objava na internetu postati odgovorni i kreativni stvaraoci digitalnih sadržaja. Naučiti ih kodiranju u ranom uzrastu, znači pripremiti decu za budućnost.

Škola programiranja „Logiscool“ namenjena je deci uzrasta od 7 do 18 godina. Nudi savremen i međunarodno priznat edukativni program, efikasno razvijanje intelektualnih veština, savladavanje korisnog znanja, kreiranje kompjuterskih igrica i aplikacija, programiranje robota, potpuni doživljaj uspeha i održavanje stalne motivacije. Učenje se odvija u inspirativnom okruženju, u malim grupama, uz aktivnu upotrebu engleskog jezika. Predavači su mladi i entuzijastični studenti i stručnjaci za programiranje. Škola obezbeđuje laptop za svakog polaznika i, na kraju kursa, uspešni učenici dobijaju međunarodni sertifikat.

Način na koji podučavamo digitalnu pismenost i kodiranje je veoma važan. „Logiscool“ obraća pažnju na sve ključne detalje u procesu učenja tokom kojeg se grade celoživotne veštine i omogućava napredak u budućnosti. Naš pristup je po prirodi zabavan i verujemo da je to od suštinske važnosti kako bi deca uvek bila motivisana u učenju – ističe Žombor Roža, direktor školske mreže „Logiscool Srbija”.

Na vrhu liste veština koje deca treba da poseduju u budućnosti su digitalna pismenost, računarsko kodiranje i engleski jezik. To su tri dragocene veštine koje im pomažu da se pripreme za digitalnu budućnost. Ako danas pogledamo otvorena radna mesta, primetićemo da oko 90 odsto poslova zahteva digitalnu pismenost, a to je veština koja zaista može već u detinjstvu da se savlada, i to kroz igru i zabavu – objašnjava on.

Prilikom izrade projekata deca uče osnove programiranja, ali i razvijaju brojne intelektualne veštine, kao što su: algoritmičko i logičko razmišljanje, koncentracija, kombinatorne veštine, sposobnost rešavanja problema, kritičko razmišljanje, vizuelna komunikacija, projektno razmišljanje... Osim toga, u proces kreiranja uključuju, a time i razvijaju, kreativnu i produktivnu maštu. Uče se važni termini iz matematike, fizike, robotike i informacionih tehnologija. Učenici na taj način mogu da steknu sigurno znanje za poslove budućnosti, ali i samouverenost u digitalnom svetu.

Razvili smo sopstvenu, edukativnu platformu svetske klase kako bismo omogućili deci da uče kodiranje sa lakoćom i zadovoljstvom. Kompjutersko kodiranje stvara pomak kod učenika, pretvarajući pasivnog korisnika digitalnog uređaja u aktivnog kreatora digitalnih sadržaja. Naš nastavni plan kodiranja se konstantno razvija, a čini ga 800 lekcija koje su kreativne, profesionalne i podstiču da se prirodna znatiželja dece pretvori u koristan i efikasan proces učenja – naglašava Roža.

Kako otvoriti „Logiscool“ školu?

Otvaranje „Logiscool“ škole kodiranja odličan je način za pokretanje stabilnog i uspešnog posla u oblasti obrazovanja za decu i tinejdžere. Sve veća potražnja za učenjem digitalnih veština, internacionalni brend, stalne inovacije i podrška osiguravaju da kupovina franšize „Logiscool“ škole kodiranja vodi ka profitabilnom poslovanju od samog početka – poručuju predstavnici ovog sistema.

Digitalna pismenost postaje neophodna za učenje i profesionalni razvoj u svim sferama života i rada, i sve više roditelja uviđa značaj opismenjavanja dece u ovoj oblasti. Kako potražnja za digitalnom pismenošću i veštinama kodiranja raste, tako i potvrđeno uspešni „Logiscool“ franšizni koncept biva sve prihvaćeniji širom sveta.

Pored škola u Subotici, Senti i Bečeju, „Logiscool“ nudi mogućnost saradnje na otvaranju škole kodiranja u ostalim mestima širom Srbije.

Za pokretanje posla nije neophodno tehničko ili iskustvo u IT sektoru, ali je potrebno razumeti uticaj koji učenje kodiranja ima na budućnost dece i tinejdžera.

Šta čini „Logiscool“ franšizni paket?

„Logiscool“ franšiza je potvrđeni sistem koji obuhvata sve elemente koji su primaocu franšize potrebni za pokretanje sopstvenog inovativnog i uspešnog poslovanja.

„Logiscool“ franšizni paket uključuje:

  • ekskluzivno pravo korišćenja Logiscool brenda i koncepta u okviru dogovorene teritorije
  • dizajn škole i opreme
  • jedinstveno razvijen nastavni plan i program za kvalitetno obrazovanje učenika na više nivoa
  • integrisani obrazovni sistem koji uključuje obrazovnu platformu, platformu studentske zajednice, portal za trenere i sistem upravljanja franšizom
  • detaljna uputstva za rad
  • kurseve za obuku i podršku
  • marketinšku podršku iz centrale
  • zastupljenost na dobro vođenoj Logiscool veb-stranici
  • kontinuirani razvoj

Kako započeti posao podučavanja dece kodiranju?

Nakon sklapanja franšiznog ugovora, „Logiscool“ vam pruža neophodnu operativnu i edukativnu obuku, upoznaje vas sa najboljom praksom za pronalaženje trenera, te načinima za uspeh u prodaji i marketingu – objašnjava Žombor Roža i dodaje: – Obezbeđujemo kontinuirani nastavni plan i program, operativni razvoj, razvoj proizvoda i usluga, tehničku podršku i nedeljne pozive tima za poslovni uspeh. „Logiscool“ ima dugoročnu, na više od 100 primera dokazanu metodu pripreme i obuke franšiznih partnera, koja uključuje sve što vam je potrebno za uspešno upravljanje vašom školskom jedinicom – ističe Roža.


Žombor Roža, direktor školske mreže „Logiscool Srbija” / „Nakon sklapanja franšiznog ugovora, Logiscool pruža neophodnu operativnu i edukativnu obuku, upoznaje partnere sa najboljom praksom za pronalaženje trenera, te načinima za uspeh u prodaji i marketingu.”