Dobro došli u Edukido svet

Novi partneri u franšiznoj mreži / Ines Slunjski (u sredini) s primaocima franšize iz Zadra i Rijeke
Utorak
30.08.2022.
Franšizni koncept Edukido širi mrežu u Hrvatskoj. Novi edukativni centri biće otvoreni u Zadru i Rijeci.
 

Kao primalac master franšize poljskog edukativnog koncepta Edukido, Ines Slunjski je početkom septembra 2021. pokrenula prvi Edukido centar na teritoriji Hrvatske. Želela je, kako kaže, doneti na tržište nešto drugačiju vrstu edukacije, kakve do sada nije bilo u Hrvatskoj. Edukido se upravo izdvojio po svojim originalnim edukativnim radionicama s LEGO kockama, koje su na zabavan način uvodile decu u svet prirode, nauke i tehnologije. Centar je otvorila uz svoju postojeću školu mentalne aritmetike Malac Genijalac u Varaždinu.

Iako inicijalni planovi razvoja nisu podrazumevali širenje mreže u prvoj godini poslovanja, Slunjski kaže da su se već nakon nekoliko meseci rada počeli javljati ljudi koji su u ovom konceptu pronašli dobru priliku za pokretanje ili proširenje sopstvenog posla te koji su bili spremni da uzmu franšizu Edukida.

Tokom juna potpisani su, tako, i prvi ugovori o single unit franšizi te će se centru u Varaždinu od septembra ove godine pridružiti i Edukido centri u Zadru i Rijeci.

Pripreme za otvaranje novih poslovnica su u toku, potvrđuje Slunjski. – Naše prve primateljice franšize iz Zadra i Rijeke potpisale su ugovor u junu, kada su i došle na edukaciju u Varaždin. Trenutno su u fazi uređenja prostora i pripreme za septembar, kada će i biti otvorene poslovnice u njihovim mestima. Edukaciju su zajedno sa svojim radnicima uspešno položili te su spremni – objašnjava Slunjski.

Edukido stiže u Zadar

Jelena Pelajić Penđer, primalac franšize iz Zadra, u ovu saradnju ulazi s dragocenim iskustvom. Kako je, naime, i sama osnivač i vlasnica škole mentalne aritmetike Malac Genijalac u Zadru, ona, osim iskustva u radu s decom, vrlo dobro zna šta znači voditi biznis te šta donosi franšizni model saradnje. Pojava Edukida bila je, kako kaže, i sretna okolnost, budući da je tražila čime bi mogla da upotpuni postojeću ponudu. – Kroz Malac Genijalac se prvenstveno bavimo približavanjem i destigmatizacijom matematike i brojeva deci, no, želela sam da ponudim i nešto drugo osim matematičkih znanja. Prvo sam naišla na Pobedničko učenje, program kroz koji pružamo deci znanja o tome kako efikasno učiti i brže i lakše pamtiti. Ovi programi su sjajni i vrlo, vrlo korisni deci. Ipak, nedostajalo mi je još nešto zahvaljujući čemu bih zaista mogla reći da je moja škola sveobuhvatna – objašnjava Jelena.

Kako je videla da programi Edukida pokrivaju vrlo široka područja prirode, nauke i tehnologije, nije se puno dvoumila. Posebno joj se svidelo što se znanja iz ovih zahtevnih oblasti približavaju na tako razigran i veseo način da deca uopšte nemaju utisak da uče. Osim toga, bila je svesna da je redovno obrazovanje još uvek vrlo šturo u metodama prenošenja znanja, te su je originalni načini rada i programi Edukida samo dodatno podstakli na odluku o uzimanju franšize.

Do sada smo u svakoj godini rada uveli neki novi program, čvrsto verujem da smo s Edukidom zaokružili našu ponudu – kaže Jelena Pelajić Penđer.

I Rijeka na franšiznoj mapi

Stvaranje puta za novi posao nije lako – kaže Sandra Vučković, primalac Edukido franšize iz Rijeke. Ona je, naime, svoj prvi posao pokrenula pre pet godina, kada je otvorila firmu koja se bavi turizmom i organizacijom različitih događanja, pretežito muzičkih. – Ipak, s promenom životnih okolnosti, mogućnosti i interesovanja odlučila sam se za oblast edukacije dece jer je uvek u meni tinjala želja za rad s decom – iskrena je ona.

S obzirom da je već vodila privatni biznis te da je već bila upoznata sa svim manama i problemima prilikom pokretanja novog posla, sada se odlučila za nešto izvesniji i sigurniji put – uzimanje franšize. Ovakav način saradnje, gde se, kao primalac franšize, možete osloniti na znanje i podršku davaoca te ostalih kolega iz franšizne mreže, bila je više nego primamljiva opcija. Osim toga, na taj bi način, kako kaže, imala potpunu slobodu da radi i razvija ono što voli, a uz podršku ostalih primalaca franšize. – Razmena iskustava i savetovanje s ljudima koji se bave istim poslom je neprocenjivo – potvrđuje Vučković.

Kao majka dvoje dece, takođe je dobro znala šta bi za njih bilo najbolje te je u moru raznih franšiza želela – odabrati najkvalitetniju. Ne krije da se, prema njenim merilima, posebno istakao Edukido. – Ono što me privuklo su LEGO kocke koje su sinonim za beskrajne mogućnosti i igru. Slažući razne konstrukcije deca nesvesno razvijaju svoje mentalne sposobnosti. A šta bi tek mogli uz Edukido instruktora, prvo je što sam pomislila! Instruktor je tu da ih upućuje i radi s decom razvijajući njihovo logičko i keativno razmišljanje. Odluka je vrlo brzo doneta i potpisan ugovor za Edukido na području Rijeke – objašnjava Sandra Vučković kako je odlučila da otvori ovaj edukativni centar.

Najzad, dodaje ona, želela je svojim malim sugrađanima iz Rijeke i okoline da pruži ono što bi pružila i svojoj deci. – A to je vannastava aktivnost nakon koje će izlaziti s unapređenim znanjem o svemu što ih okružuje, a da pritom misle da odlaze sa igre i vesele se povratku – kaže Sandra Vučković.


Spremni za početak / Edukacija za nove partnere u centru Edukida u Varaždinu