Poljska IT franšiza na Balkanu

Coders Lab
Coders Lab / Poljska IT franšiza s međunarodnom reputacijom
Četvrtak
15.09.2022.
Coders Lab, lanac IT akademija iz Poljske, nastavlja da širi franšiznu mrežu na Balkanu.
 

Prve IT akademije pod brendom Coders Lab pojavile su se 2013. u Poljskoj. Brzo su postale prepoznatljive su po svojim intenzivnim kursevima (bootcamps) koji polaznicima omogućavaju da za vrlo kratko vreme i kvalitetno savladaju veštine programiranja.

Nakon što su razvili mrežu IT akademija na domaćem tržištu, Coders Lab je 2019. krenuo i u međunarodnu ekspanziju, primenjujući pre svega franšizni model poslovanja. Prvu franšiznu poslovnicu pokrenuli su te godine u Rumuniji. Danas se IT akademije pod ovim brendom nalaze i u Austriji, Španiji, Japanu, a od jula 2022. i na Kosovu.

Novo franšizno partnerstvo će omogućiti polaznicima naših kurseva da prošire svoje digitalne veštine zahvaljujući stručnoj obuci za front-end i back-end programiranje i testiranje softvera – kažu u Coders Lab-u.

Primalac Coder Lab franšize za teritoriju Kosova je iskusni preduzetnik Adrijan Hodža koji je odlučio da u ovaj posao uđe sa par svojih poslovnih saradnika. – Kao lokalni primaoci franšize, veoma smo srećni što smo dobili ovu priliku i uvereni smo da ćemo nadmašiti očekivanja – kaže Hodža.

Prilika za mlade i preduzetne

Smatramo da ceo region Balkana ima veliki potencijal u IT radnoj snazi. Daćemo sve od sebe da podržimo lokalne programere u sticanju novih veština koje će im pomoći da pronađu unosne poslove u IT industriji – kaže Gžegoš Moravski, franšizni menadžer Coders Lab-a.

Siguran sam da naši novi partneri s Kosova poseduju odlične menadžerske veštine i iskustvo koje će im omogućiti da postignu uspeh u vođenju „bootcamp-a“. U svakom trenutku mogu da računaju na našu podršku i savet – ističe Moravski.

Otvoreni za nova partnerstva

Coders Lab nastavlja međunarodnu ekspanziju i zainteresovan je da pokrene franšizna partnerstva i u ostalim zemljama Jugoistočne Evrope. Traže kompanije i iskusne preduzetnike koji bi bili voljni da unaprede IT tržište rada tako što će razviti mrežu Coders Lab akademija na lokalnom tržištu.

Kao davalac franšize, Coder Lab pruža kompletan know-how i alate potrebne za otvaranje i razvoj IT akademije. Primalac franšize biće zadužen za marketing, prodaju i organizaciju kurseva, dok Coders Lab obezbeđuje sve potrebne materijale za vođenje nastave. Na taj način – ističu u Coders Lab-u – partneri mogu da se kvalitetno fokusiraju na tekuće poslovanje.