Mali vozači, spremni za budućnost

Jumicar-ovi automobili imaju sve što i pravi automobili sa automatskim menjačem. Posebno su dizajnirani za decu, imaju šasiju koja bez ikakvog traga amortizuje udarce do 20 km/h. Bezbednost pojačavaju pojas za vezivanje u tri tačke i hidraulične disk-kočnice. Brzina automobila je ograničena na 15 km/h, a motori izuzetno dugo traju, jer rade u režimu malog broja obrtaja i opterećenja.
Utorak
01.12.2015.
Nakon Slovenije i Hrvatske, Jumicar planira širenje i u druge zemlje regiona.
 

Jumicar je jedan od najoriginalnijih edukativnih programa za decu, koji se već 26 godina, i kao dokazan poslovni koncept, širi kroz franšizu. Preduzimljivi Finac Jukka Nappari 1989. je došao na ideju da od jednostavnog, zabavnog auto-poligona napravi edukativni centar – ponudio je deci mogućnost da voze prave male automobile, ali po poligonu koji je simulirao i prave uslove saobraćaja. Pored toga što su učili kako se vozi, deca su morala da tumače saobraćajne znake, poštuju semafor i prvenstvo prolaza, pravila u raskrsnici...

Međutim, iako je novi koncept zabave nametao veliku odgovornost, deca su obožavala Jumicar – neuporedivo brže i lakše su učila i prihvatala pravila, kao što je bilo očigledno i da su s više entuzijazma želela da uče, jer, pored priče i predavanja, mogla su da voze prave automobile, sa benzinskim motorima – baš kao njihove tate i mame.

Nappari je odlučio da ideju razvije i prvi poligon izgradi u Nemačkoj u Hamburgu, a godinu dana kasnije, koncept proširi kroz franšizu. Danas, Jumicar poligoni postoje u Austriji, Kipru, Velikoj Britaniji, Finskoj, Grčkoj, Maroku, Portugalu, Kataru, Španiji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali i u Sloveniji i Hrvatskoj.

Jumicar, međutim, sada traži i primaoce master franšize u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Primalac franšize bi trebalo da obezbedi zemljište za stacionarni poligon od najmanje 250 kvadratnih metara, ali bi idealno bilo od 400 kvadrata. Jumicar bi, kao deo podrške, pomogao pri izboru mesta za poligon, kao i pri njegovom opremanju. Omogućio bi, takođe, povoljne nabavke svih neophodnih i dodatnih proizvoda za rad.

Neophodna početna investicija, bez operativnih troškova poslovanja, iznosi od 29.000 do 34.000 evra, u zavisnosti od tipa automobila koji se nabavljaju – novi ili polovni. Investicija uključuje pet automobila, licencu za početnih pet godina (1.000 evra po automobilu) i osnovnu opremu – saobraćajne znake, semafore sa upravljanjem, materijal za poligon, ostalu Jumicar opremu i startni paket sa materijalom za marketing.

Foto: Jumicar

Svojim budućim partnerima Jumicar može da ponudi višestruke mogućnosti zarade: na stacionarnim poligonima prihod se ostvaruje izdavanjem karata i vozila, pružanjem pratećih usluga i sadržaja za decu i roditelje, kao i privlačenjem oglašivača i poslovnih partnera koji bi ovakav koncept mogli da iskoriste za niz promotivnih aktivnosti. U sklopu objekta mogu da se prodaju i suveniri (majice, kape, kacige, rukavice...), a poligoni mogu da se zakupe za rođendane i proslave. Mobilni poligoni bi, pak, mogli da se angažuju za promotivne potrebe auto-kuća, robnih kuća sa parkingom ili garažom, sajmova, školskih takmičenja u poznavanju saobraćaja i sl.

Jumicar, svakako, računa na ljude koji su preduzetni i spremni da s puno entuzijazma razvijaju posao u skladu sa potrebama i odlikama lokalnog tržišta. Sa svoje strane, Jumicar svakom primaocu master franšize garantuje teritorijalnu suverenost i konstantnu podršku u poslovanju.