Fetućinima do slave

"Il Vero Alfredo" želi da i u zemlje ovog regiona prenese kvalitet i duh čuvenog restorana i pronađe lokalne partnere - primaoce franšize.
Recept za fetućine s "duplom merom maslaca" i parmezanom, nastao je sticajem okolnosti, još davne 1908. godine. Kako je ostalo zapisano u porodičnoj istoriji, Alfredo Di Lelio, vlasnik malog restorana u Rimu, ovim jednostavnim jelom je okrepio svoju suprugu koja mu je upravo rodila naslednika. Priča kaže da žena ne samo da je sa zadovoljstvom pojela porciju Alfredovih fetućina nego je i predložila da ih uvrsti u jelovnik restorana. Maestosissime fettuccine all’Alfredo su postale zaštitini znak restorana "Il Vero Alfredo", a njihova popularnost nije ništa manja ni danas.
Začetak svetske slave vezuje se pak za posetu dve zvezde američkog nemog filma - Daglasa Ferbanksa i Meri Pikford. Provodeći medeni mesec u Rimu, bračni par je 1927. uživao u ovom originalnom specijalitetu i toploj dobrodošlici domaćina. U znak zahvalnosti, glumački par je Alfredu poklonio kašiku i viljušku od čistog zlata s vrlo laskavom posvetom: "To Alfredo the King of the noodles" (Alfredu, kralju rezanaca). Od tog doba, Maestosissime fettuccine all’Alfredo privlače goste iz celog sveta, a fotografije stotina slavnih ličnosti koje su do sada posetile restoran krase njegove zidove.
Više od jednog veka znanje i receptura se prenose sa generacije na generaciju. Danas, restoran vodi Ines Di Lelio, unuka Alfreda I, dok su specijaliteti, atmosfera i šarm ovog mesta postali jedan od simbola Rima. "Il Vero Alfredo" se, međutim, može naći i u Meksiku, Brazilu, Dubaiju i SAD-u (Njujork). Tradicija i kvalitet restorana se, kako kažu, može preneti i kroz franšizu. Preduzetnicima širom sveta je data prilika da posluju pod brendom slavnog italijanskog ugostitelja, a primaoci franšize se traže i u zemljama ovog regiona.
Vrhunski kvalitet kuhinje je ono što ih, pre svega, preporučuje. Primalac "Il Vero Alfredo" franšize zato može da računa na kompletan prenos znanja i obuku osoblja za rad u restoranu. Davalac uz to organizuje i lanac nabavke sastojaka od kojih se prave fetućini Alfredo, budući da insistiraju na proverenom i vrhunskom kvalitetu. Dizajn i ambijent franšiznog restorana bi u potpunosti prenosio duh restorana u Rimu i bio bi obogaćen autentičnim detaljima: fotografijama poznatih i slavnih, stolnjacima tipičnog dizajna, priborom za jelo...
Foto: Alfredo I, Alfredo II i Alfredo III
Primalac franšize može da bira između dva ponuđena formata: bara i restorana, a u zavisnosti od toga, biće određena početna investicija za pokretanje posla, kao i veličina i lokacija ugostiteljskog objekta.
Za više informacija o franšizi restorana Il Vero Alfredo pogledajte u našem Katalogu franšiza.
POGLEDAJTE ČLANKE

Kako se od pilećih krilaca može napraviti dobar i profitabilan ugostiteljski biznis, a samim tim i perspektivna franšiza, objašnjava Zoran Videnović, vlasnik koncepta „Krilca i Pivce“ iz Niša
Američki lanac picerija Pizza Hut stiže u Hrvatsku, a u planu je otvaranje tri restorana u Zagrebu i Splitu.
Počelo je s proizvodnjom kraft piva. Danas je Točionica zaokružen ugostiteljski koncept. Osim što je poznata po pivu, burgerima i kafama, sada se pozicionira i kao sistem koji nudi franšizu.
Zagrebački fast-casual lanac Koykan World Food namerava da ubrza franšizni razvoj te kreće u kampanju prikupljanja sredstava putem FunderBeam platforme.
Nakon što se povukao iz profesionalnog sporta, jedan od najuspešnijih slovačkih tenisera Kamil Čapkovič postao je primalac franšize McDonald‘s-a. Šta ga je privuklo ovom brendu?
NAJČITANIJE

Franšiza je oblik saradnje između nezavisnih preduzetnika. Davalac franšize nudi svoj "know-how" i brend, a zauzvrat naplaćuje naknadu od primalaca franšize, koji tom naknadom stiču pravo i mogućnost da koriste dokazanu poslovnu ideju.
Među glavne odredbe koje regulišu Ugovor o franšizingu treba uvrstiti i odredbe Zakona o obligacionim odnosima
Šta je potrebno za pokretanje Mini Pani franšize, po čemu se izdvajaju od sličnih koncepata i šta očekuju od predstojećeg Sajma franšiza u Opatiji, govori Kornelia Šild-Ferenc
Porodica Ratkov je od ljubavi prema zdravoj hrani napravila porodični biznis. Kako su stvarali brend Grina i pronašli neizmerno zadovoljstvo i dobrobit u uzgajanju klica i mikrobilja?
McDonald’s slavi četvrt veka poslovanja u Srbiji. O planovima, saradnji sa lokalnim dobavljačima i navikama potrošača razgovaramo sa Tomašem Rogačem.
POPULARNO NA FORUMU
Mikro franšiza na rate
Kako stupiti u kontakt za FRANŠIZU, zainteresovana,
Belgijska poslastica u Beogradu
koji su uslovi za dibijanje fransize
Franšiza s ukusom cimeta
dobar dan. Da li neko zna kako nabaviti fransizu Cinabona za Srbiju?
„Ukusne krofne“ u Sarajevu
Interesuje me fransiza za Tasty Donuts&Coffee u Srbiji i koji su uslovi. Hvala
Mikro franšiza na rate
Da li ga ima u Srbiji..???
Otvoreni za nova tržišta
Ovo je super
U Burger Kingu kraljuje franšiza
Extra clanak
Belgijska poslastica u Beogradu
Belgijski vafli su nesto u cemu uzivam kad god putujem i ne samo u Belgiju :). tako mi je drago da su od skoro i u Beogradu. Bicu redovan gost ovih barova i favorit su mi sa...