Lepota uređenog koncepta

KiwiSun BioSolarium / Za razliku od klasičnih solarijuma, KiwiSun koristi medicinsko, „zeleno“ svetlo koje ne utiče štetno na kožu
Ponedeljak
29.10.2018.
Mađarski lanac biosolarijuma KiwiSun ima franšizne poslovnice širom Evrope. I preduzetnici iz zemalja ovog regiona mogu da postanu primaoci ove franšize.
 

KiwiSun se na tržištu Mađarske pojavio 2006, kada su prvi biosolarijumi pod ovim brendom otvoreni u Budimpešti. – Već s otvaranjem prvog salona doživeli  smo neverovatan uspeh, tako da smo vrlo brzo počeli da razmišljamo i ulažemo u dalji razvoj. Za samo nekoliko godina, otvorili smo 19 salona u Mađarskoj, zahvaljujući, naravno, i tome što smo razvili i ponudili franšizu. U ovom trenutku ih ima gotovo 60 – kaže Péter Klein, direktor strateškog razvoja u kompaniji. Specijalna tehnologija i povoljni uslovi franšizne saradnje možda su bili i presudni faktori za brzu ekspanziju  ne samo na tržištu Mađarske. Franšizne poslovnice danas imaju i u nekoliko zemalja Evrope, podseća Klein.

Za razliku od klasičnih solarijuma, objašnjava sagovornik, KiwiSun biosolarijumi koriste medicinsko, „zeleno“ svetlo koje ne utiče štetno na kožu. – Zeleno svetlo ne izaziva opekotine, crvenilo, bore, ubrzano starenje niti sušenje kože. Radi se o drugoj vrsti UV zračenja koje daje prirodnu, broznanu boju koži, pored toga što podstiče proizvodnju vitamina D, apsorpciju kalcijuma i lučenje endorfina. Utiče, stoga, na dobro opšte stanje organizma – kaže Klein i dodaje da klijenti u njihove bioslorijume dolaze – bez griže savesti. KiwiSun je, kaže on, jedini sistem u Mađarskoj koji je testiran na emitovanje radijacije i prva franšiza u ovoj oblasti koja koristi opremu po standardima Evropske unije.

Nove franšizne partnere traže i u zemljama ovog regiona. – Ko se odluči za kupovinu KiwiSun franšize, može da računa na teritorijalnu ekskluzivnost, centralizovan marketing, konstantnu podršku. Čak 20 ljudi je angažovano na marketingu, tako da naši partneri ne treba da brinu o vidljivosti ili promociji koncepta – ističe Klein.

– Obuka je sveobuhvatna, a drži je tim profesionalaca – imamo i svog dermatologa i kozmetičara, koji će partnerima preneti znanja iz ovih oblasti, ali naš tim čine i komunikolozi i psiholozi, tako da će partner raditi i na unapređenju ličnih kompeticija, komunikativnih i prodajnih veština – objašnjava naš sagovornik. Pored toga, na svakih šest meseci, kako kaže, zaposleni polažu test i dobijaju sertifikat da su kvalifikovani za rad u KiwiSun sistemu.

Preduzetnici koji bi kupili KiwiSun franšizu i otvorili biosolarijum pod ovim brendom, treba da obezbede kapital od 70 do 100 hiljada evra. Olakšica je što primalac franšize ne plaća ulaznu franšiznu naknadu, a neće morati ni da izdvaja procenat od prodaje. – Ako primalac franšize obezbedi dobar promet i uspe da podigne prodaju proizvoda, onda će to za nas, dugoročno gledano, biti neuporedivo isplativije od naplaćivanja jednokratne ulazne naknade. Drugim rečima, ne želimo da ubiramo profit na pristupanju mreži, jer smo zainteresovani za dugoročnu saradnju – kaže Klein.

Primalac, pri tom, dobija najnižu nabavnu cenu kozmetičkih proizvoda i drugih preparata za sunčanje i negu kože, ali i – besplatan dizajn enterijera, čemu se posvećuje posebna pažnja. Primalac će, međutim, imati obavezu da plaća fiksnu mesečnu članarinu koja iznosi 120 evra po kapsuli solarijuma. – Kapsule mogu da se kupe po proizvodnoj ceni, budući da smo i proizvođač solarijuma s višedecenijskim iskustvom u ovoj oblasti. Dajemo pet godina opšte garancije i 10 godina garancije na delove – kaže Klein.

Za otvaranje KiwiSun biosolarijuma, napominje on, nije potrebno nikakvo prethodno znanje ili radno iskustvo. – To je moguće jer primaoci franšize dobijaju potpuno zaokružen i razrađen koncept – potvrđuje Klein.


I enterijer deluje na čula / „Želeli smo da stvorimo ambijent koji će tih par minuta provedenih u KiwiSun solarijumu pretvoriti u trenutke čistog uživanja“, Péter Klein, direktor strateškog razvoja