Coders Lab

INFORMACIJE O FRANŠIZNOM SISTEMU

OPIS FRANŠIZNOG SISTEMA

Coders Lab je strukovna IT škola „broj 1“ u Poljskoj. S najširim portfeljom proizvoda na tržištu Poljske, pomogli smo i promenili preko 2.400 karijera putem inovativnog obrazovnog programa u danas najtraženijoj oblasti – IT veštinama. Naši celodnevni kursevi za sada se mogu pohađati u devet gradova Poljske. Kursevi uključuju intenzivna predavanja, na kojima polaznici učestvuju u pravljenju brojnih samostalnih projekata. Ovo je dokazan metod učenja koji polaznicima omogućava da nauče i steknu preko potrebne veštine kako bi, posle završenog kursa, mogli da nastave sa samostalnim radom.

Nakon uspešnog razvoja na tržištu Poljske, Coders Lab sada planira međunarodni razvoj i dalje širenje. Verujemo da se naš proizvod i veštine u organizaciji kurseva i njihovoj prodaji dobro uklapaju u prilike i potrebe na tržištima rada u većini zemalja. Tragamo za partnerima koji su zainteresovani da uz naš poslovni model, našu podršku i iskustvo otvore i vode sopstvene IT škole na lokalnom tržištu.  

Nudimo vam:

 • ekskluzivno pravo da otvorite i razvijete Coders Lab na teritoriji zemlje
 • osmišljeno i spremno rešenje za novu liniju poslovnih prihoda
 • dokazan poslovni model koji omogućava dobar „keš flou“ i brzi povraćaj investicije
 • šansu da kreirate fleksibilnu, a inovativnu organizaciju na brzorastećem tržištu IT usluga
 • šansu da zajedno sa nama učestvujete u stvaranju globalnog brenda.

Enorman rast softverske industrije u poslednje dve dekade doveo je do uvećane potrebe za IT veštinama. Prema podacima kompanije Global Knowledge, koja je svetski lideru u pružanju usluga profesionalne edukacije u IT branši, čak 70% globalne industrije ima problem s manjkom radne snage osposobljene u oblasti informacionih tehnologija. Poznavaoci kodiranja su posebno deficitarni, a tradicionalno školstvo još uvek ne uspeva da adekvatno odgovori na takvu potrebu. I dok klasične škole ne uspevaju, a često se čak i ne trude dovoljno da odgovore na nove potrebe tržišta rada, otvara se prostor za nove dinamične organizacije koje ovaj problem mogu da reše na alternativan, dinamičan i efikasan način.

Butkampovi za kodiranje (Coding bootcamps) su intenzivni programi za učenje razvoja softvera i IT veština. Karakteristični su po intenzivnoj obuci. Kurikulumi kurseva pravljeni su tako da sadrže ogromno komprimovano znanje za čije usvajanje je obično potrebno po nekoliko godina, dok u ovom slučaju studenti uspevaju da savladaju u roku od nekoliko nedelja. Misija butkampa nije samo u tome da polaznicima prenese praktično znanje, već i da ih podrži u procesu pronalaženja posla. Većina onih koji prođu obuku uspeju da pronađu novi posao u roku od nekoliko meseci posle završetka kursa. Ideja o ubrzanom učenju i sticanju IT veština javila se 2011. i od tada privlači sve više poklonika. Samo tokom 2017. butkampove je završilo više od 23.000 programera. Očekuje se da će ovaj broj rasti.

U Srbiji, sektor informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT) jedan je od najvažnijih pokretača ekonomskog rasta zemlje. Pozitivan trend ubrzanog razvoja i promocije ovog sektora se nastavlja, prvenstveno u oblasti interneta i mobilnih tehnologija, razvoja aplikacija i autsorsinga. Računarsko programiranje i usluge oko njega već čine značajan deo spoljno-trgovinskog bilansa Srbije.

Čini se da hitno treba povećati broj IT profesionalaca na tržištu, budući da je nezaposlenost u Srbiji dvocifrena. Vlada je pokrenula niz projekata za unapređenje obrazovanja, infrastrukture i pravnog okvira za razvoj ICT-a. Među najznačajnijim rezultatima je povećanje upisnih kvota za IT smerove na fakultetima za više od 20 posto, proširenje smeštajnih kapaciteta najvećih IT fakulteta i pokretanje izgradnje infrastrukture za inovacije u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.
U okviru reforme obrazovanja, informatika je uvedena kao obavezni predmet od petog razreda osnovne škole, gotovo 1.750 škola povezano je na sigurnu akademsku internet mrežu, a započeta je i druga faza doškolovanja u IT sektoru.
Sve ovo dokazuje da IT obrazovanje u srpskoj ekonomiji igra sve važniju ulogu.

Usluge škole Coders Lab se savršeno uklapaju u trenutne tržišne fenomene, pružajući obuku u domenu najtraženijih kompetencija.

Naši kursevi: 

 • Digital UX
 • WordPress: Freelancer
 • Tester for mothers
 • Manual Tester/Automatic Tester
 • Front-End Developer: WordPress
 • JavaScript Developer: React
 • Back-End Developer: PHP/ Python / Ruby
 • Java Developer: Web
 • .NET (C#) Developer: Web

U Srbiji, Coders Lab traži jednog, ekskluzivnog primaoca franšize koji bi bio zadužen za razvoj mreže IT škola na teritoriji čitave države. Nudimo vam nesvakidašnje i trenutno rešenje za ulazak u ovu industriju, koristeći prednost koju ćete dobiti kroz naše ogromno iskustvo, know-how, gotove kurseve i podršku.

Želimo da sa vama zajedno učestvujemo u ovom značajnom obrazovnom fenomenu i stvaranju globalnog brenda!

Sopstvene poslovnice

9 u Poljskoj 

BROJ FRANŠIZNIH POSLOVNICA

-

Slika jedne poslovnice
INFORMACIJE ZA PRIMAOCE FRANŠIZE

PODRŠKA PRIMAOCIMA

 • originalni IT kursevi na bazi 9 tehnologija, sa konstantim razvojem i unapređenjima
 • potpuna početna obuka za predavače i mentore, marketing i prodaju, savetnike, HR savetnika
 • tekuća (redovna i stalna) obuka i podrška u tekućem radu
 • Learning Management System
 • marketing i prodajne strategije
 • namenski veb-sajt
 • podrška u procesu regrutacije osoblja, a pre svega predavača
 • know-how za uspostavu tzv. Career Lab-a, programa koji ima za cilj podršku polaznicima u pronalaženju adekvatnih poslova po završetku kurseva.

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

 • Ulazna naknada: 20.000 EUR
 • Redovna naknada kao procenat od prihoda
 • Coders Lab franšiza ne zahteva previše kapitalnih investicija, te praktično najveći deo troškova čine troškovi prevođenje materijala za kurseve. Obuka koju pruža Davalac franšize je besplatna, ali primalac franšize snosi troškove predavača tokom obuke (honorare, putne troškove i troškove smeštaja). 

OSNOVNI ZAHTEVI SISTEMA

Profil poželjnih partnera za Coders Lab:

 • Kompanije koje žele da prošire delatnost, odnosno, svoj poslovni portfolio edukativnim uslugama
 • Organizacije sposobne za prodaju i podršku klijentima
 • Preduzetnici upoznati s trendovima na tržištu edukativnih usluga
 • Partneri koji su spremni da ulože i vreme i energiju u razvoj i širenje sistema na svom tržištu
 • Kompanije aktivne u branši edukativnih usluga, poput škola jezika ili privatnih škola
 • Takođe smo zainteresovani i za saradnju sa kompanijama koje se bave izradom softvera ili bilo kojom delatnošću u vezi sa IT industrijom. 

INFORMACIJE O DAVAOCU

Coders Lab sp. z o.o.

Prosta 51 00-838 Warszawa

+48 604 701 337

grzegorz.morawski@coderslab.pl

coderslab.com

Kontakt osoba za kandidate

Grzegorz Morawski (engleski

poljski)

SAZNAJTE VIŠE

Popunite donji formular ako želite da dobijete više informacija. Informacije sadržane u obrascu će biti prosleđene direktno Coders Lab. Na ekranu ćete dobiti poruku da je upit poslat!

Sadržaj
Ime i prezime *
Mesto *
Telefon *
E-mail *

POGLEDAJTE ČLANKE

NAJČITANIJE

Ne menjati tim koji dobija /18.05.2020.

Iako su usled pandemije sve škole bile zatvorene, aktivnosti „Škole brzog čitanja i mudrog učenja“ nisu utihnule – nastavnici su ponudili pomoć svoj deci kojima je podrška u učenju bila potrebna, a franšizna mreža je proširena u Srbiji, Hrvatskoj i S. Makedoniji.

Uči se i u kriznim situacijama /08.04.2020.

Potpuna ili delimična obustava rada usled pandemije koronavirusa navela je mnoge biznise da razviju nove alate i modele poslovanja. Kako su edukativni sistemi iz Srbije odgovorili na krizu i kako su se prilagodili novim okolnostima?

Edukacija se seli „na mrežu“ /26.03.2020.

Early Stage, poljski franšizni lanac škola engleskog jezika, nije prestao sa radom, iako su škole „fizički“ zatvorene. Časovi se održavaju onlajn. Da li i primaoci franšize koriste ovo rešenje?

Znati i zaraditi uz franšizu /13.03.2020.

Školi TinkerLabs, koja počiva na inovativnom vanškolskom programu učenja nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike (STEAM), tokom prošle i ove godine pridružilo se pet novih franšiznih centara.

Unificirani kvalitet je snaga franšizinga /28.02.2020.

Kako je i zašto u Kliker IT centru za decu prepoznao dobru priliku za pokretanje sopstvenog posla, priča Vladan Milosavljević, primalac franšize ovog koncepta za područje Požarevca i Kostolca.

Učiti kroz igru, zaraditi uz franšizu /24.02.2020.

Dok traže prve franšizne partnere u inostranstvu, mreža edukativnog koncepta Edukido na domaćem tržištu u Poljskoj raste. Silvija Golonka, novi primalac ove franšize, otkriva zašto se odlučila za biznis pod ovim brendom.

PROFIT franchise services, deo grupacije PROFIT system (PROFIT system sp. z o.o.) kao izdavač Franchising.rs vas obaveštava da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt (kontakt forme). Sve informacije unešene u kontakt formu šalju se e-mailo-om organizatoru franšiznog (partnerskog) sistema, kako je naveden u Katalogu. Sistem koji prima poslate podatke će ih koristiti za pružanje više informacija o sopstvenom poslovanju. Slanje bilo kojih ličnih podataka je dobrovoljno, a organizator sistema koji prima podatke iz kontakt forme je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu bilo kakvih ličnih podataka.